Samsung ve Siemens o ilçeye geliyor!

Bakan Fikri Işık'tan Bilişim Vadisi müjdesi

Samsung ve Siemens o ilçeye geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kurulacak Bilişim Vadisi ile ilgili, “Samsung, IBM, Siemens, Oracle, Turkcell, Arçelik, Akbank, ABank ve Netaş gibi teknoloji devlerinin Bilişim Vadisi’nde yer alması için görüşmeler gerçekleştirdik. Samsung, IBM, Siemens ve Oracle firmalarıyla Bilişim Vadisi’nin kuluçka merkezinde yer alması konusunda anlaşma sağlandı. Vadi 150 bin bilim insanına istihdam yaratacak” dedi. Amerikan Oracle şirketi, dünyanın en büyük bilgisayar teknolojileri üreticileri arasında.


Türkiye’yi inovasyon alanında bir üst lige taşıyacak 3 milyon metrekarelik alana kurulan Bilişim Vadisi’nin, ülkedeki ve dünyadaki tüm önemli firmaları bünyesine katmayı hedeflediğini söyleyen Işık, yakın zamanda da Hewlett-Packard, Vakıfbank, Garanti Bankası, Kuveyt Türk, Halkbank ve doğa koleji ile Bilişim Vadisi’nde yer almaları hususunda toplantı planlandığını ifade etti.

İngilizle tematik işbirliği
Bilişim Vadisi’nde 10 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük ve uçtan uca entegre ilk kuluçka merkezinin kurulacağını kaydeden Işık bu merkezde 2 bin metrekarelik alanda Teknoloji Geliştirme Merkezi ve bin metrekarelik alanda da ön kuluçka alanı bulunacağını söyledi.

Türkiye’de ilk defa Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İngiltere’de bulunan Warwick Üniversitesi Teknoparkı’nın ortaklaşa tematik inovasyon merkezi kuracağını açıklayan Işık, “Bilişim Vadisi, adeta Türkiye’de ilklerin vadisi olacak” dedi.