Şaşırtan istatistik!

Çocuklarına düzenli harçlık veren ülkeler arasında Türkiye, Almanya'dan sonra ikinci sırada.

Şaşırtan istatistik!

Türk halkı gelir yetersizliği ve borçlar nedeniyle tasarruf eğiliminde dünya genelinde alt sıralarda ama cep harçlığında birçok Avrupa ülkesini sollamış durumdayız. Çocuklarına düzenli harçlık veren 13 ülke arasında Almanya başı çekerken, Türkiye yüzde 50.4 ile ikinci sırayı kaptı.

ONLARDA TASARRUF BİZDE...

Cep harçlığı konulu araştırmanın sonuçlarına değinen ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, “Türkiye’de çocuklarına düzenli harçlık verenlerin oranı Avrupa’ya göre daha yüksek. Avrupa’da ailelerin çocuklarına cep harçlığını verme nedeni, para yönetimini öğrenmeleri ve bu konudaki sorumluluklarını artırmaları olurken, Türkiye’de ise finansal sorumluluktan öte harçlık vermenin en önemli nedeni çocukların istediklerini almalarını sağlamak olarak öne çıkıyor. Tasarrufu küçük yaşta öğretebilmek için önce paranın finansal sorumluluğunu çocuklara kazandırmamız gerekiyor” diye konuştu.

10.700 ÖĞRENCİYE ULAŞTI

İlkokul öğrencilerine tasarruf bilincini aşılamayı hedefleyen Turuncu Damla'nın sonuçlarını da aktaran Uygun, bir yılda 9 ilde, 123 okulda, 255 öğretmene ve 10.700 öğrenciye ulaştıklarını aktardı. Uygun şunları söyledi: “Finansal erişimi artırmanın en önemli araçlarından birisi de finansal okuryazarlığı artırmak. Bu paralelde hazırladığımız programımızın özelliği, katılan öğrencilere sadece eğitim vermekle yetinmiyor olmamız. Biz eğitim alan öğrencileri sonraki davranışlarında da düzenli olarak takip ediyoruz."