SGK Ne Zaman Emekli Olurum?

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigortası olan ve sigortalı bir şekilde çalışan kişiler, belli bir prim sayısını doldurup, belirlenen yaşa geldiği zaman emekli olabilmektedir. Çalışan kişilerin ne zaman emekli olabileceğini internet üzerinden sorgulama yaparak öğrenmesi mümkündür.

SGK Ne Zaman Emekli Olurum?

Bunun için kişinin kendi sigorta bilgilerini bilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler ile birlikte, tahmini bir şekilde emeklilik tarihi öğrenilebilmektedir. Bu sorgulamayı yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesi üzerinden açtığı SGK ne zaman emekli olurum sayfası kullanılmalıdır.

Emeklilik hesaplama Sosyal Güvenlik Kurumu sitesindeki bu hesaplama ekranında yer alan bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Formda yer alan cinsiyet, maluliyetin olup olmadığı ve erken yaşlanma durumu belirlenmelidir. Bunun dışında doğum tarihi da girilmelidir. Sigortanın ilk açıldığı tarih olan SSK hizmete başlama tarihi de doğru bir şekilde girilmelidir. SSK hizmete başlama tarihini bilmeyen vatandaşlar, sigorta hizmet dökümü alarak, sigortalarının ne zaman başlatıldığını öğrenmesi mümkündür

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM EMEKLİLİK HESAPLAMA SSK PRİM SORGULAMA

Bu bilgilerin ardından sigorta ile ilgili detaylı bilgilerin girilmesi gerekmektedir. SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik gün sayısı, varsa sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı ve yurtdışı gün sayıları da girilmelidir. Tüm bu veriler, herkes için geçerli değildir. Kadın çalışanlar için askerlik durumu söz konusu olmadığı gibi sanatçı gün sayısı gibi özel meslek gruplarına yönelik bilgiler, sadece o mesleği icra edenler için bu formda yer almıştır. Bu bilgilerin dışında son olarak 3600 günün doldurulduğu tarih de girilmelidir. Formda yer alan en önemli bilgi bu 3600 gündür. Zira SGK tarafından sigorta alanlarında yapılan düzenlemelerde, sigorta başlangıcı, sigorta 3600 günün dolduğu tarih gibi bilgiler esas alınmaktadır. Bu nedenle bu bilgiyi doğru bir şekilde girmediğiniz takdirde yapılacak hesaplama sonucunda emeklilik tarihiniz çok daha ileri bir tarih çıkabilecektir. Bu nedenle bu 3600 günün doldurulduğu tarih hakkında bilginiz yoksa yine SSK hizmet dökümünüz üzerinden 3600 günü ne zaman doldurduğunuzu öğrenebilirsiniz. Hizmet dökümünde aylık ve yıllık bazdaki toplamlardan bu konuda yararlanabilirsiniz. Tüm bu bilgileri belirtildiği şekilde girdikten sonra hesaplama tuşuna basarak, emeklilik hesaplama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Bu şekilde SGK ne zaman emekli olabilirim hesaplaması yaparak emeklilik tarihini öğrenen kişilerin unutmaması gereken nokta, bu sistemin tamamen bilgi verme amaçlı olduğudur. Kesin hesaplama ve tarih, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak emeklilik hesaplamalarıdır.