Sosyal Medya devi Facebook'tan yeni uygulama

O videolar yer alacak...

Sosyal Medya devi Facebook'tan yeni uygulama

Son yıllarda mobil platforma yatırım yapan Facebook sanal gerçeklik dünyasına özel bir uygulama yapmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre, Facebook, 360 derece videoların yer alacağı sanal gerçeklik uygulamasını önümüzdeki dönemde kullanıma sunacak.

Söz konusu mobil uygulama, iOS veAndroid platformlarında yer alacak. Geçtiğimiz aylarda benzer bir hizmeti kullanıma sunan Facebook, haber akışındaki 360 derecelik videoların sanal gerçeklik cihazları ile kullanılabilmesine imkan tanımıştı. Söz konusu yeni uygulanın adı sır gibi saklanırken Facebook'un bu mobil uygulamanın yayınlayacağı tarih ve ücreti hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

OCULUS VR’I BÜNYESİNE KATMIŞTI

Sosyal medya devi Facebook, 2014 yılında 400 milyon dolar nakit ve 23.1 milyon adet Facebook hissesi karşılığında Sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Oculus VR’ı bünyesine katmıştı. Facebook'un mesajlaşma kısmını 'Messenger' adıyla ayrı bir mobil uygulama haline getiren Facebook, geçtiğimiz yıllarda WhatsApp ve Instagram gibi popüler mobil uygulamaları da bünyesine katmıştı.