Spor Toto ve At Yarışları özelleşiyor

Milli Piyango lisansının 10 yıllığına 2 milyar 755 milyon dolara özelleştirilmesinin ardından Spor Toto ve at yarışları de özelleşecek

Spor Toto ve At Yarışları özelleşiyor

Hükümetin devleti kumar oynatmaktan çıkarma stratejisi netleşti. Ekonomi yönetimi termik santrallerin özelleştirilmesinin ardından şans oyunları için düğmeye basıyor. Milli Piyango lisansının 10 yıllığına 2 milyar 755 milyon dolara özelleştirilmesinin ardından Spor Toto ve at yarışlarının rotası da belli oldu. Star'ın haberine göre, öncelik olarak Spor Toto ve at yarışları için yasal değişiklik yapılacak. Türkiye Jokey Kulübü Derneği’ne verilen ve 20 yıllık lisans süresinin üçüncü kez uzatılması ise düşünülmüyor. Geçen yıl sonunda dolan süre 6’şar ay olmak üzere iki kez uzatılmıştı.

5.3 milyar TL’lik transfer

İddia ve Spor Toto’yu bünyesinde bulunduran Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) görüşme trafiğini önümüzdeki günlerde artırması bekleniyor. Milli Piyango’nun iki katı ciro elde eden Spor Toto ve at yarışı özelleştirmelerinden yaklaşık 10 milyar dolarlık gelir elde edilebileceği hesaplanıyor. Talih Kuşu ihalesinde rakam KDV dahil 3 milyar doların üzerine çıkmıştı. Bu arada özelleştirmelerden Hazine’ye ilk 6 ayda yapılan transferler 5.3 milyar lira oldu. Yıl sonu hedef 6.6 milyar lira.

KANUNİ DÜZENLEME YAPILACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şans oyunlarının özelleştirilmesine olur verirken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in ise at yarışlarının özelleştirilmesine soğuk baktığı ifade ediliyor. Maliye kaynaklarından edinilen bilgilere göre öncelikli olarak yeni bir kanuni düzenlemeye gidilecek.