Tarımsal destek ödemesi bugün başlıyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, tarımsal desteklemeler kapsamında toplam 800 milyon TL'nin bugün hesaplara aktarılmaya başlandığını söyledi.

Tarımsal destek ödemesi bugün başlıyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımsal desteklemeler kapsamında toplam 800 milyon TL'nin bugün hesaplara aktarılmaya başlandığını söyledi.

Fark ödemeleri kapsamında zeytin yağı desteği için 57 milyon TL,hayvancılık destekleri kapsamında çiğ süt, süt regülasyon desteği için245 milyon TL, büyük baş hayvan besi desteği için 56 milyon TL ve hayvan hastalıkları tazminatı, hastalıktan ari işletme, genkaynakları, aşı desteği için 52 milyon TL ödeneceğini ifade eden BakanÇelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"ÇATAK sertifikalı tohum kullanım ve sertifikalı tohum üretimdesteği olarak 90 milyon TL ödenecek. Ayrıca kırsal kalkınmadestekleri kapsamında 65 milyon TL, diğer tarımsal desteklerkapsamında tarım danışmanı desteği 35 milyon TL, IPARD ve tarımsigortaları desteği kapsamında 200 milyon TL olmak üzere toplamda 800milyon TL ödeme yapılmış olacak.

Ödemeler 25 Aralık 2015 tarihi itibari ile hesaplara aktarılmayabaşlanıyor. Böylece 2015 yılı Ocak ayı başından itibaren çiftçilerimize toplam 10 milyar TL ödenmiş olacak."