Taşeron işçiler PTT'de iş bıraktı

İşçiler iş durdurma kararı alınca, Zincirlikuyu Posta Dağıtım Merkezi kargo ürünleriyle doldu taştı.

Taşeron işçiler PTT'de iş bıraktı

PTT'nin özelleştirilmesiyle posta dağıtım görevini üstlenen taşeron firmaların paralarını ödemediklerini iddia eden işçiler iş durdurma kararı alınca, Zincirlikuyu Posta Dağıtım Merkezi kargo ürünleriyle doldu taştı. Çalışmama kararı alan işçiler, bir haftadır kargoların dağıtım merkezinde beklediğini ve vatandaşların tepkili olduğunu söyledi.

Kağıthane'de bulunan Zincirlikuyu Posta Dağıtım Merkezi'nde çalışan taşeron dağıtım işçileri paralarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı. Dağıtım yapılmayan merkez, kargo ürünleriyle doldu taştı. Bir haftadır dağıtım yapmayan işçiler yaşadıkları sıkıntıların bir an önce çözülmesi talebinde bulundu. Yaşanan durumdan memnun olmadıklarını ifade eden işçiler, 'Sadece biz mağdur olmuyoruz. Vatandaşlarda bu durumdan son derece mağdur oluyor' diyerek tepki gösterdi.

Zincirlikuyu Posta Dağıtım Merkezi'nde taşeron işçi olarak çalışan Halil Köz, 'Yukarıda kargo birikmiş durumda. Vatandaş geliyor ve vatandaşın kargosunu bulamıyoruz. Yukarıda 60-70 çuval var ve hepsi karma karışık. Arayıp da bulamıyoruz. Yer müsait değil. Dağıtım yapamıyoruz. Sistem kitlenmiş, kurulan sistem zaten çalışmıyor. Bu durumun asıl sebebi, PTT'nin tamamen elini çekmesi. Her şeyi firma yüklenmiş durumda' şeklinde konuştu.

Maaşlarını alamamaktan şikayetçi olan Hamza Korkmaz ise, "Ocak ayı maaşımı en geç 5'inde almış almam gerekiyor. Ancak halen almış değilim. Saçma bir düzen var. Ayın 1'inden beri postaya çıkmıyoruz. Zaten biri gelip bizle bir sözleşmede imzalamadı. Sadece her şeyin düzeleceğini söylüyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Zincirlikuyu Posta Dağıtım Merkezi'nde çalışan taşeron işçilerin yarın kitlesel bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.