TAV Havalimanları, cirosunu yüzde 17 artırdı

2015 yılının ilk yarısında yolcu sayısını yüzde 8 artıran TAV Havalimanları, ciroyu da önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 yükseltti

TAV Havalimanları, cirosunu yüzde 17 artırdı

2015 yılının ilk yarısında yolcu sayısını yüzde 8 artıran TAV Havalimanları, ciroyu da önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 yükseltti. İlk 6 ayda 508 milyon Euro ciro gerçekleştiren şirket, net karını yüzde 4 artışla 88 milyon Euro’ya çıkardı. Hem havacılık gelirleri hem de ticari gelirlerde artış sağlandığını kaydeden TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yılın ilk çeyreğinde toplam 306 milyon TL tutarında nakit temettü dağıttıklarını belirtti.

“Akıllı ve sakin büyüme politikamız çerçevesinde büyüme ve temettüyü önümüzdeki dönemde de dengeli götüreceğiz” diyen Şener, Medine Havalimanı’na yaptıkları yatırımın ikinci çeyrekte tamamlandığını, Umman’ın Salalah Havalimanı’ndaki gümrüksüz satış operasyonunun da aynı dönemde faaliyete başladığını hatırlattı. TAV, 2014’te iştirakleriyle birlikte 743 bin uçak seferine ve 95 milyon yolcuya hizmet vermişti.