Tek başına en büyük zararı verdi

Gelirleri 2003 yılından sonra ilk kez düşen Apple, bir darbe de hisselerden yedi. ABD'nin en ünlü yatırımcılarından olan Carl Icahn, elindeki 2 milyar dolarlık Apple hisselerini sattı

Tek başına en büyük zararı verdi

ABD'li milyarder yatırımcı Carl Icahn teknoloji devi Apple'ın Çin'de karşılaştığı zorluklar nedeniyle sahibi olduğu 2 milyar dolarlık hissesini elden çıkardı.
BBC'de yer alan haberde milyarder yatırımcı Icahn bir televizyon kanalına konu hakkında verdiği röportajda, " Apple ile herhangi bir pozisyonumuz kalmadı" dedi.

2003'ten beri ilk kez...
'Aktivist yatırımcı' olarak bilinen Icahn, geçtiğimiz yıl Apple'ın 6.5 milyar dolar değerinde 53 milyon hissesine sahipti. Ichan ilk olarak 2013 yılının 3'üncü çeyreğinde Apple hisseleri satın almaya başladı. O dönemde Apple hisseleri 68 dolardan işlem görüyordu. Geçtiğimiz perşembe günü hisseler yüzde 3 kayıpla 94,83 dolardan günü kapattı.

COOK'U TELEFONLA ARAMIŞ
Hisseleri satmadan önce Apple CEO'su Tim Cook ile telefonda görüştüğünü belirten Carl Ichan, " Onu aradım ve hisseleri satacağımı söyledim. O da bundan dolayı üzgün olduğunu iletti. Cook'a Apple'ın harika bir firma olduğunu söyledim" dedi.

iPHONE SATIŞLARI İLK KEZ AZALDI
Teknoloji devi Apple'ın bu yılın ilk 3 ayında geliri, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 12,7 gerileyerek, 2003'ten bu yana ilk defa düşüş kaydetmişti.
Apple'ın iPhone akıllı telefon satışlarında da şirket tarihinde ilk defa düşüşümn yaşandığı bu yılın Ocak-Mart döneminde iPhone satışları yüzde 16,1 azalarak 51,2 milyon oldu. 2015'in aynı döneminde Apple 61 milyon iPhone satmıştı.

ICAHN'I ÇİN TEDİRGİN ETTİ
Ünlü yatırımcı Ichan, Çin'deki ekonomik yavaşlama ve hükümetin Apple'ın ülkedeki yatırımlarının önünü tıkama girişimlerinin satışta etkili olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz mart ayında Çin merkezi yönetimi Çin'de gösterilen tüm içeriklerin Çin anakara dayalı sunucularda saklanması yasasını kabul etti. Hal böyle olunca Apple Çin'deki iBooks ve iTunes hizmetlerini kapatmak zorunda kaldı.
Teknoloji devi Apple bu yılın ilk 3 ayında geliri, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 12,7 gerileyerek, 2003'ten bu yana ilk defa düşüş kaydetti.