TESK'ten "yerli üretim logosu" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan, yerli olmayan ürünlere yerli üretim logosu koyanların olduğu açıklaması geldi.

TESK'ten "yerli üretim logosu" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken'den yerli üretim logosuyla ilgili açıklama geldi.

“Yerli olmayan ürünlere yerli üretim logosu koyanlar var” diyen Palandöken, logonun mevzuatta belirtilen kurallara göre kullanılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, "Yerli ürünlerin etiketlerinin üzerinde bulunması zorunlu olan hususlarla ilgili genelgemizi tüm teşkilatımız ile paylaştık. Yerli üretim olan ürünlerin üzerine konulması zorunlu olan logonun da Ticaret Bakanlığımızca belirlenmiş şekil ve kullanıma uygun olarak kullanılması gerekiyor. Buna aykırı bir durum tespit edilirse bahsi geçen yönetmeliğe aykırı olan durum valiliğe bildirilecek. Bu sebeple ekonomimize ve yerli üretimimize katkı sağlayacak olan bu uygulamaya ve kurallarına hassasiyetle yaklaşmalıyız” dedi.

Logonun etiketlerde kolayca görülür olması zorunluluğunu hatırlatan Palandöken, etiketlerde fırsatçılık yapanların 177’ye bildirilmesi gerektiğini söyledi.