THY, 211 personelin işine son verdi!

Türk Hava Yolları 211 personelin işine son verdi. İşine son verilenler arasında 1 Genel Müdür Yardımcısı, Başkanlar, 15 pilot, kabin memurları ve diğer personel yer alıyor.

THY, 211 personelin işine son verdi!

Türk Hava Yolları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen operasyonlar çerçevesinde 211 personelinin işine son verdi.

Alınan bilgiye göre 211 personelin bir bölümünün verimsizlik ve işletmesel gereklilikler, bir bölümünün de FETÖ sempatizanı olması iddiası nedeniyle işten çıkartıldığı öğrenildi.

Toplam 211 personel arasında Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç, AnadoluJet’i yöneten İbrahim Doğan ile birlikte 3 başkan, 2 başkan yardımcısı, 15 pilot ve kabin memurları da bulunuyor.

YENİ ATAMA
Türk Hava Yolları (THY) A.O. Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Coşkun Kılıç’ın yerine Dr. Murat Şeker atandı.

DR. MURAT ŞEKER: 2000 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Dr. Murat Şeker, 2002 yılında Sabancı Üniversitesi’nden Ekonomi Master derecesini ve 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Minnesota Üniversitesi’nden Ekonomi alanında doktora derecesini aldı. Tüm eğitim programlarını yüksek şeref derecesiyle tamamlayan Şeker, doktora eğitimi süresince Ekonomik Büyüme ve Kalkınma, Para ve Bankacılık, Kamu Finansmanı alanlarında dersler verdi. Şeker, 2008-2011 yılları arasında ABD’de Dünya Bankası’nın Finansal ve Özel Sektör Gelişimi Başkan Yardımcılığı altında Girişimcilik Araştırma Bölümü’nde Analist, 2011-2013 yılları arasında yine Dünya Bankası’nın aynı Başkan Yardımcılığı altında İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik Bölümü’nde Ekonomist olarak görev aldı. Eylül 2013’te Türkiye’ye dönerek Ziraat Bankası’nda Yatırımcı İlişkiler Bölümü Başkanı olarak çalışmaya başlayan Şeker, Ağustos 2014 tarihinden itibaren Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı olarak görevine devam etti. Dr. Murat Şeker, Ziraat Bankası bünyesinde; Ziraat Yatırım, Ziraat Hayat ve Emeklilik, Ziraat Sigorta şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttü. İş hayatının yanı sıra akademik çalışmalarına da devam eden Şeker, 2015 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinde yarı zamanlı eğitmen olarak çalışmakta.