TOKİ Başkanı Ahmet Haluk karabel görevden alındı!

Başbakanlık, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'in görevden alındığını Resmi Gazete'den açıkladı

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk karabel görevden alındı!

Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel görevinden alındı. Başbakanlık'ın bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan kararına göre, TOKİ Başkanı Karabel başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

GÖREVDEN ALINAN TOKİ BAŞKANI AHMET HALUK KARABEL KİMDİR?

1953 yılında Ankara Çankaya İlçesinde doğdu. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden 1981 kış döneminde mezun oldu.
1978–2003 yılları arasında 25 yıl boyunca, özel sektördeki çeşitli mimarlık, mühendislik ve müşavirlik şirketleri ile kamu sektöründe mimar, kontrol başmühendisi, kontrol amiri, şantiye şefi, proje yöneticisi ve üst düzey yönetici görevlerinde bulunarak, birçok konut, ofis ve sanayi siteleri üretiminin gerçekleştirilmesinde yer aldı. 1988 yılından itibaren Toplu Konut Projelerinde yönetici olarak görev yaptı. Sektördeki katkılarını arttırmak amacıyla 1999 yılında Yapı Denetim Uzmanlık Belgesi aldı.
1995–1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin konut şirketi olan KİPTAŞ’ta kuruluşu ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre boyunca İstanbul’un 11 bölgesinde toplam 17.000 konutun teknik altyapı, sosyal donatı ve çevre düzenlemeleri ile birlikte üretiminin gerçekleşmesinde fiili görev aldı.
2000–2001 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketi olan METROPOL İMAR A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulundu. Görevi süresince Ankara Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ve Mamak’ta konut uygulamalarında bulundu.
2001–2002 yıllarında özel sektör inşaat firmalarında Genel Müdürlük yaptı. 2003 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkan Yardımcılığına atandı. 2003 yılında Emlak Konut GYO A.Ş.’de Genel Müdür vekili olarak görev aldı.
2003 yılından 10 Mart 2011 tarihine kadar TOKİ Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Konut, sosyal donatı, alt yapı ve çevre düzenlemelerinden oluşan toplu konut uygulamalarının yapımı ve tamamlanmasının bütün aşamalarında görev aldı.
Ulusal ve uluslar arası konferanslarda, kurumsal birikimi ve mesleki tecrübesini akademik ve mesleki gruplara sunarak; Toplu Konut, Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşümü projelerinde TOKİ’nin birikimlerini sektörle paylaştı.
TOKİ iştiraki şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği görevlerinde bulundu.