Trafik cezaları da yeniden yapılandırılacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergide yeniden yapılandırma düzenlemesinin cuma günü TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelmesini planladıklarını, trafik cezalarını da düzenleme kapsamına alacaklarını ifade etti.

Trafik cezaları da yeniden yapılandırılacak

Vergi borçlarına yeniden yapılandırma düzenlemesine trafik cezaları da dahil oluyor.

Bir televizyon programına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, ödenmemiş vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarına yeniden yapılandırma imkanı getirildiğini anımsatarak, düzenlemenin cuma günü TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelmesinin planlandığını aktardı.

Söz konusu teklif içerisinde trafik para cezalarının yer almadığına işaret eden Ağbal, trafik para cezalarını da düzenleme kapsamına alacaklarını bildirdi. Ağbal, "Bugün yaptığımız değerlendirmede bu konuda da bir olumlu görüş oluşturduk. İstiyoruz ki vatandaşlarımızın vergi dairelerine olan trafik para cezalarını da yeniden yapılandırmaya dahil edelim. Bu kapsamda yaklaşık 4 milyon 250 bin vatandaşımızın trafik para cezası borcu varmış. Yaklaşık 6 milyar liralık alacak. İnşallah bunları da yapılandıralım" dedi.

Trafik cezaları da yeniden yapılandırılacak - Resim : 1

Darbe girişimi sonrasında zarar gören kamu binalarına ilişkin olarak Ağbal, "Zarar gören bütün kamu binalarının nerede ihtiyacı varsa, ister hazırda olan kamu binaları olsun, gerekse kiralama yoluyla olsun, bütün yaraları süratle sarılacak. Mesela Ankara Emniyet Müdürlüğü binamız hasar gördü. Bugün daha sabahleyin İçişleri Bakanımız ile görüştük. Maliye Bakanlığı olarak bizim Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne yaptığımız bir bina vardı. İki bakan kendi aramızda görüştük. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü süratle o binaya taşıyoruz" şeklinde konuştu.