TRT Genel Müdürü değişiyor

Devletin medya kuruluşlarında taşlar yerlerinden oynuyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından TRT'de Genel Müdür değişiminin gündeme gelmesi dikkat çekti.

TRT Genel Müdürü değişiyor

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile perşembe günü yaptığı görüşmenin ardından izne ayrıldı. Şahin'in izin dönüşü geçerli olmak üzere istifasını da verdiği ileri sürüldü.

Milliyett'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından TRT'de Genel Müdür değişiminin gündeme gelmesi dikkat çekti.

SEZER İKİ KEZ VETO ETMİŞTİ

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasına ilişkin kararnameyi iki kez geri çevirmişti. Şahin, bu nedenle 2007 yılında Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasının ardından TRT Genel Müdürlüğü'ne atandı. 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından Şahin'in

"KIDEMLİ ABLA" İDDİASI

istifası gündeme gelmişti. Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde bir süre Basın Müşaviri olarak görev yapan Ahmet Takan, "Başbakan’ın en yakınından duyduğumu aynen aktarayım; Şahin’in eşinin cemaatin Ankara’daki kıdemli ablalarından biri olduğunu Başbakan öğrendi. Seçim arifesinde göndermeyi de çok uygun bulmadığı için şimdilik tüm yetkileri elinden alındı. 30 Mart’tan sonra İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınacak" diye yazmıştı.

Haberin devamı için tıklayın