Trump'tan Halkbank talimatı

Paris’teki yemekte ABD Başkanı Trump ile PYD, Fırat’ın doğusu, Kaşıkçı cinayetinin yanı sıra Halkbank konusunu da konuştuğunu belirten Erdoğan, Trump’ın Halkbank konusunda “Bu işin bittiğini zannediyordum” dediğini aktardı

Trump'tan Halkbank talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yemekte yaptığı görüşmede Halkbank konusu da gündeme geldi.

TRUMP “NE KADAR UZADI” DEDİ

Halkbank konusu ile ilgili olarak telefon görüşmemizden sonra Sayın Trump, 24 saat içinde kendi ilgili bakanına, Hazine Maliye Bakanı’na talimatı verdi ve bakan da bizim Hazine ve Maliye Bakanımız Berat (Albayrak) Bey’i aradı. Bu konunun halli ile ilgili olarak neler yapılabileceği konusunu görüştüler. Fakat daha sonra farklı bir gelişme olunca, bunun üzerine arkadaşlar Sayın Pompeo ile görüşmeyi yaptı. Görüşmeyi Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey yaptı. Pompeo da konuyu takip etti. Washington’dan New York’a kaydırılması söz konusuydu. Ben dün akşam (yemekte) söyleyince Trump, ‘Döner dönmez talimatı vereceğim; Hazine ve Maliye Bakanıma bizzat konunun takibi için talimat vereceğim’ dedi. ‘Bu işi takibini isteyeceğim, ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?’ şeklinde konuştu.