Turizmde doping etkisi!

Darbe girişimin ardından kamuda kaldırılan izinlerin yeniden serbest bırakılmasının sektöre "doping etkisi" yaptığı bildirdi.

Turizmde doping etkisi!

İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin son 30 yılın en ağır dönemlerinden birini yaşadığını söyledi. İşler, "Yaşananlardan sonra söz konusu vatan olduğu için bizim için turizm teferruat oldu. Halkın demokrasi için kendisini silahların, tank namlularının önüne atması, bu ülkenin insanlarının vatanını ne kadar çok sevdiğini, vatanına ne kadar bağlı olduğunu gösterdi. Biz de turizm sektörü temsilcileri olarak yaşanan tüm bu gelişmelerden sonra ülkemizin varlığı için kazancımızı gözardı ettik." dedi.Sezonun kötü gittiği bir dönemde turizm açısından Avrupa'nın Türkiye'ye olan tavrının ekonomik değil, siyasi olduğunu aktaran İşler, şunları kaydetti: "Bütün bunlara rağmen kendi kendimize yetmek, kendi yağımızda kavrulmak adına daha önce kaldırılan izinlerin ağustos ayı içerisinde tekrar verileceğini ümit ediyorduk. Bu izinler hiç gelmeseydi bile biz, söz konusu vatanımız olduğu için, bu acıyı ciğerimize atıp, zararlarımızı unutup, ülkemizin geleceği için üzerimize düşeni yapmaya devam edecektik. Türkiye'de demokrasinin tehdit altında olduğu ortamda sektör, kendini düşünmeden, ülkenin birliği bütünlüğü adına aykırı bir ses vermedi."

"HAREKETLENME BAŞLADI"

Bakanlar Kurulu toplantısında, kamuda izinlerin tekrar serbest bırakılmasıyla sektörün hareketleneceğine işaret eden İşler, şöyle devam etti: "Bu, sektöre son derece yarar sağlayacak, zararlarımızı dindirecek bir hamle. Doğru zamanda yapıldı. Okullar açılmadan önce izin serbestisinin gelmesi bizim moralimizi yükseltmiş, iç turizme bir doping etkisi yapmıştır. Umarım bu heyecan ve şevkle Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla biz eylül ayında bir nebze de olsa zararlamızı kapatıp ayakta kalma direncimizi arttıracağız. Hükümetimize bu kararı alıp bizi sevindirdiği için sektör adına minnet ve şükranlarımızı iletiyoruz. Biz sezonda doluluk oranlarının iç pazar desteği ile yüzde 60-70 civarında seyredeceğini tahmin ediyorduk. Kurban Bayramı döneminde de inşallah iç pazarın da desteğiyle yüzde 100'lük doluluk oranına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz." Sektörde hareketlenmenin başladığını ifade eden İşler, "Kamuoyunda zaten böyle bir beklenti olduğu için insanlar hazırda bekliyordu. Acentalar ve müşteriler yer sormaya başladı. Bu karardan sonra önümüzdeki günlerde ciddi bir rezervasyon artışı bekliyoruz. Şu anda yüzde 60-70'lerde olan rezervasyonların yüzde 80-90 bandına çıkacağını, bazı yerlerde ise Kurban Bayramı'na yaklaşarak yüzde 100 olacağını düşünüyorum." diye konuştu.