Türk şirket Nijerya`da askeri tesis kurdu

Karmod Prefabrik, Batı Afrika ülkelerinden Nijerya`da askeri tesis yapıları kurdu.

Türk şirket Nijerya`da askeri tesis kurdu

Karmod Prefabrik, Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da askeri tesis yapıları kurdu.

Şirket açıklamasına göre Karmod Prefabrik, Nijerya'nın kuzey doğusunda toplam 7 binadan oluşan askeri tesis yapılarının kurulumunu gerçekleştirerek teslim etti. Binalar, güvenlik açısından sıkıntıların yaşandığı Borno eyaletinde kuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, özellikle son yıllarda Afrika'da çok sayıda önemli projeye imza attıklarını belirterek, bu durumun firma olarak ihracat kabiliyetlerine önemli katkı sağladığını vurguladı. Durmaz, Afrika kıtasında sürekli projeler gerçekleştirdikleri ülkeler arasında Cibuti, Eritre, Tanzanya, Gabon, Kongo, Senegal, Fildişi Sahilleri, Nijerya ve Cezayir'in yer aldığını aktardı.

Bu ülkelerdeki projelerin yoğunlukla hastane, okul, toplu konut, ofis yapıları, işçi şantiye yerleşkeleri ve askeri tesis binaları olduğunu dile getiren Durmaz, şunları da kaydetti:

"Her biri modüler demonte özelliğe sahip 3 farklı modelde üretim yapıyoruz. Bunlar, panel sistem prefabrik, yeni nesil sandviç panel sistemli konteyner ve CTP panel kabinler. Tüm yapı modellerimiz, demonte özelliğin verdiği kolaylıkla deniz konteyner taşımacılığı ile dünyanın her bölgesine nakledilerek kısa sürede kurulum yapılabiliyor.

Yapılarımızı tüm birleşenleriyle konteyner taşımacılığı ile kurulum yapılacağı ülkeye sevk ediyoruz. Deneyimli ekiplerimiz, yerinde kurulum yaparak kullanıma hazır teslim ediyor. Bu projedeki toplam 7 adet prefabrik binayı 3 hafta gibi kısa bir sürede kurulum yaparak teslim ettik. Projede bir adet yönetici odası, yemekhane, yatakhane, çok amaçlı ofisler ve WC-duş binası yer alıyor. Yapıları 50 kişilik askeri birlik kullanacak. Geçtiğimiz yıl sonunda yine Borno eyaletinde UNICEF için yaklaşık bin öğrencinin eğitim göreceği mobil okul projesi gerçekleştirmiştik."