Türk şirketten dev atak! Hepsini satın aldı

Borusan Makina, Rusya'nın doğusunda faaliyet gösteren iş makinası distribütörlerini satın aldı.

Türk şirketten dev atak! Hepsini satın aldı

Borusan Yatırım'ın iştiraki Borusan Makina, Rusya'nın uzak doğu bölgelerinde Caterpillar iş makinalarının distribütörlüğünü yapan üç şirketi Tiger Machinery şirketinden devraldı.

Borusan'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İştirakimiz Borusan Makina ve Güç Sistemleri (BMGS), Nisan ayı itibariyle Caterpillar'ın Rusya Federasyonu Uzak Doğu temsilciliğini Tiger Machinery şirketinden devralmıştır. Anlaşma kapsamında, Tiger Machinery'nin bölgedeki iştirakleri olan Amur Machinery and Services LLC, Sakhalin Machinery LLC ve Tekhnika Dalniy Vostok LLC (TDV) şirketleri satın alınmıştır. Şirketimizin yeni temsilcilik alanı Rusya 'nın Amur Oblast, Yahudi Özerk Bölgesi, Khabarovsky Krai, Primorsky Krai, Sakhalin Oblast, Sakhalin ve Kuril Adaları bölgelerini kapsamaktadır.

Altyapı ve inşaat, petrol ve doğal gaz, madencilik ve ormancılık sektörlerine iş makinaları ve güç sistemleri satışı ve satış sonrasında müşteri destek hizmetleri veren ve enerji sektörüne yönelik anahtar teslimi mühendislik projeleri üreten Amur Machinery and Services LLC, Sakhalin Machinery LLC ve Tekhnika Dalniy Vostok LLC şirketlerinin toplamda 400'den fazla çalışanı bulunmaktadır. Satın alımı yapılan şirketlerin 2014 toplam satış gelirleri 120 milyon dolardır.

Jeopolitik önemi ve doğal kaynakları sebebiyle Rusya'nın yatırım planlarında öncelikli bölgelerden birinde olan bu yeni distribütörlükle, iştirakimiz BMGS'nin faaliyet gösterdiği ülke sayısı altıya çıkmıştır".