Türk Traktör'de üretim durdu

Türk Traktör, Ankara ve Sakarya Erenler fabrikalarında işçi eylemleri ile ilgili sorunlar çözümleninceye kadar üretime ara verdi

Türk Traktör'de üretim durdu

Ankara'da Türk Traktör işçileri, çalışma şartlarının düzeltilmesi, ücretlerinde yükseltilmesi ve ağır sanayi işçisi statüsüne alınmaları talebiyle iş bıraktı.

Çalışma şartlarının düzeltilmesini, maaşlarında gerekli düzenlemenin yapılmasını, ağır sanayi işçisi statüsüne alınmalarını talep eden işçiler, dün saat 15.00 civarında üretime ara verdi.

Türk Metal Sendikasına haklarına sahip çıkmadığı için tepki gösteren işçiler, kendi aralarından seçtikleri temsilcileri yönetimle görüşmeye gönderdi. İşçiler, yönetime ilettikleri isteklerinin kabul edilmediğini belirterek, eylemlerini sürdürme kararı aldı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: ÜRETİME ARA VERİLDİ

Şirket'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri, Ankara ve Erenler fabrikalarımızda çalışan bazı işçiler ve rutin mesaileri üzerinde de etkili olmuştur.

Bu sebeple, Kurumumuzun risk yönetimi politikaları doğrultusunda, Ankara ve Erenler fabrikalarımızdaki üretim faaliyetlerinin etkin ve sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlamak için söz konusu sorunlar çözümleninceye kadar tedbir amaçlı olarak üretime ara verilmesi kararı alınmıştır.

Bu aşamada şirket satışları üzerinde herhangi bir etki beklenmemektedir. "