"Türk üreticilerine güveniyoruz"

Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulunan Alman tekstilciler, Türk üreticilere daha çok güvendiklerini söylediler.

"Türk üreticilerine güveniyoruz"

Rusya ile yaşanan kriz, Suriye’de patlayan bombalar ve terör saldırıları Türkiye’nin ekonomisini ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. Özellikle turizm ve ihracatta büyük düşüşler meydana gelirken, güzel haberler de gelmeye başladı. Kahramanmaraş’a gelen Alman Alım Heyeti’nden Sourcebook Gmbh Firması Ceo’su Marte Hentschel, Türkiye’ye kendilerini daha yakın hissettiklerini belirterek, “Türk üreticilere daha çok güveniyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)’nın katkısı ile şehre gelen Alman alım heyeti, tekstil ve konfeksiyon üreticileri ile bir araya geldi. Üretim tesislerini gezen heyet, ikili görüşmelerde de bulundu.

Heyet adına açıklama yapan Sourcebook Gmbh Firması Ceo’su Marte Hentschel, “Biz yüzyıllardır Türkiye ile hep beraberdik. Biz birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Türk üreticilere daha çok güveniyoruz.” dedi. Hentschel, Kahramanmaraş’a geliş sebeplerini ise şöyle özetledi:

“Kahramanmaraş’ta olmamızın sebebi buradaki kumaş ve konfeksiyon üreticilerini tanımak. Buradaki firmalar ile ilişkilerimizi geliştirmek. Biz pamuk ve tekstil üretimi yapmıyoruz. Moda sektörünün ticareti anlamında önemli ülkelerden birisiyiz. Türkiye tekstilin üreticisi Almanya ise pazarlamacısı. Birbiriyle iyi konumda iş yapabilecek iki ülke. Pamuk ile üretilen her türlü tekstil ürününü talep ediyoruz. Hazır giyimde pamuk ile üretilen her türlü ürünü alabiliyoruz. Çin tabi ki ucuz üretim yapabilir. Ama biz Türkiye’yi kendimizi daha yakın hissediyoruz. Buradan ürün aldığımız zaman daha kısa zamanda teslim ediyorlar. Çin’den ürün alındığı takdirde daha geç zamanda teslim ediliyor. Biz yüzyıllardır Türkiye ile hep beraberdik. Biz birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Türk üreticilere daha çok güveniyoruz. Tekstil makineleri üreten Alman firmalar yeni ortaklıklar arıyorlar. Bunun için ayrıyeten görüşmeler organize etmemiz lazım. Tekstil makine üreticilerini buraya davet edip ikili organizasyon yapabiliriz. Bunun sonucunda da mutlaka ki iyi şeyler olur.”

“İHRACAT YÜKSELİR”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Akif Pakdil de konuşmasında Almanya alım heyetinin Kahramanmaraş’ı ziyaretinin önemli olduğunu belirterek, “Tabi ki KMTSO olarak ihracatı arttırmaya yönelik bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında da bu alım heyetlerinin Kahramanmaraş’a davet edilmesini bir basamak olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

“NİTELİKLİ ÜRÜN ÜRETİLMELİ”

İhracatın artması için daha nitelikli ürünler üretilebilmesi gerektiğine değinen Pakdil, ayrıca şunları kaydetti:

“Daha farklı pazarlara açılabilmemiz aynı zamanda da yabancı müşterilerimizin bizden ne tür taleplerinin olduğunu daha iyi anlamamız gerekiyor. Bu doğrultuda bu alım heyetlerinin Kahramanmaraş’ta bulunması ekonomimize, ülkemize katkısı olacağını düşünüyoruz. Almanya Avrupa Birliği içerisinde en fazla nüfusa sahip olan ülkelerden birisi. Ekonomik olarak değerlendirildiği zaman Almanya, bu son dönemde krizlerden en az etkilenen ülkelerden bir tanesi. Netice itibarıyla alım gücü yüksek olan bir ülkeyi konuşuyoruz. Umuyorum ki, bu bir fırsat olur. Kahramanmaraş’ta ihracatı başlatmamış firmalarımızın Almanya pazarına açılmasına veya Almanya pazarına açılmış firmalarımızın da daha geniş kitlelere hitap etmesini umuyoruz.”