Turkcell, 2 günde 12 bin kişiyi ağırlayacak

Turkcell Teknoloji Zirvesi, 112 oturumda 200’ü aşkın fikir önderini 12 binin üzerinde davetliyle bir araya getirecek.

Turkcell, 2 günde 12 bin kişiyi ağırlayacak

Zirve kapsamında, açık inovasyonun geldiği son nokta olarak görülen, kişilerin teknolojiyi kullanarak bir şeyler üretmesiyle ortaya çıkan "Maker Hareketi" fuarı, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek.

Turkcell açıklamasına göre şirket, kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını dünyanın en önemli fikir önderleriyle buluşturmaya, fikir alışverişi için yaratıcı ortamlar sunmaya devam ediyor. Bu yıl 12-13 Kasım tarihlerinde 7'ncisi düzenlenecek Turkcell Teknoloji Zirvesi, yurt içi ve yurt dışından, iş ve teknoloji dünyasının önde gelen isimlerini ağırlayacak.

Konusunda uzman 200’ün üzerinde konuşmacının katılacağı zirvede bu yıl, sanayici ve iş adamları, iş dünyasının liderleri ve kendi işinin patronları, akademisyenler, girişimciler, bilgi teknolojileri dünyasında çalışan profesyoneller, teknolojiyi kullanarak işinde fark yaratan şirketler kendi başarı hikayelerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Turkcell’in, 2010 yılından bu yana kapsamını ve katılımcı kitlesini her geçen sene daha da genişlettiği zirvede, şirketlere bugünün ve geleceğin teknoloji vizyonu hakkında önemli ipuçlarının verilmesi hedefleniyor. Bu yıl 12 bin kişinin ağırlanması planlanan Teknoloji Zirvesi’nde, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile bilim adamı ve fütürist Michio Kaku ana konuşmacılar olarak yer alacak.

- Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde iki gün boyunca 112 oturum gerçekleşecek

Organizasyonda 13 salonda 112 paralel oturum yapılacak, iki gün boyunca konusunda uzman yerli ve yabancı konuşmacılar ağırlanacak. Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Grubu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ın "Yarın İçin Şimdi" başlıklı açılış konuşmasını yapacağı zirvenin ilk günü, Ciliv’in sunumu ve 100’ün üzerinde oturumla devam edecek.
1415177498_sureyya-ciliv-1-2.jpg

İkinci gün, açılışı Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş yapacak ve sunumunda "İleri Görüş: Mobil Nesil"i anlatacak. Aynı gün ana konuşmacı bilim adamı ve fütürist Michio Kaku ile sürecek.

Kaku, "Gelecekte İş ve Gündelik Yaşamımızın Teknoloji ile Değişimi" konulu konuşmasıyla gelecek 20 yıla ışık tutacak. Aynı gün Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ve Ericsson Global Strateji Bölüm Başkanı Mikael Back ise "Geleceğin Network’ü: 4G ve Ötesi" konulu oturumu gerçekleştirecek.

- "Maker İstanbul Fuarı" ilk kez Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde

Bu yıl Turkcell Teknoloji Zirvesi bir ilke de ev sahipliği yapacak. Açık inovasyonun geldiği son nokta olarak görülen, kişilerin teknolojiyi kullanarak bir şeyler üretmesi ile ortaya çıkan "Maker Hareketi" mini bir fuarla zirvede yer alacak. Aslında herkesin birer "maker" olduğunu savunan akımın gösteri kısmına ise Maker Faire (Maker Fuarı) adı veriliyor.

Dünyanın birçok yerinde yapılan ve 12-13 Kasım’da Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek Mini Maker Fuarı’nın İstanbul ayağına yaklaşık 100 proje katılacak. Turkcell ev sahipliğindeki etkinlikte, Maker Hareketi ile ilgili konuşmaların olduğu seanslar da planlandı.

İstanbul Mini Maker Fuarı’nda kişisel 3-boyutlu yazıcılar, çocuklar için bölüm, robot bölümü, el işi bölümleri yer alacak. Beyin dalgalarını okuyan sistemlerden giyilebilir teknolojilere ve yerli 3-boyutlu yazıcılara kadar kişilerin kendi ürettiği projeler bu fuarda sergilenecek.

- Cannes Lions’un ödüllü işleri bu yıl ilk kez Turkcell’le Türkiye’de

Dünyanın önde gelen yaratıcılık yarışmalarından biri "Cannes Lions Yaratıcılık Festivali"nin ödüllü işleri bu yıl ilk kez Turkcell’le Türkiye’de Teknoloji Zirvesi’nde sergilenecek.

Bu yıl haziran ayında 90 ülkeden 12 bin katılımcının izlediği Yaratıcılık Festivali’nde film, radyo, doğrudan pazarlama, promosyon, tasarım, medya gibi geleneksel formatların yanı sıra mobil, markalı içerik ve eğlence, inovasyon, ürün tasarımı, etkinlik gibi alanlarda 37 bin 400 eser ödül için yarışmış, Türkiye, 8 Aslan heykelciği elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı.

Zirvede, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatoş Karahasan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek "Yaratıcılığın Kodları" konulu panelde, 2014 Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nden ödüllerle dönen pazarlama dünyasının Türk yıldızları konuk edilecek.

Teknoloji Zirvesi’ne gelenlerin program akışını ve oturumları rahat takip edebilmeleri amacıyla bir uygulama da hazırlandı. Ziyaretçilerin oturumlarla ilgili bilgilere ulaşmaları için mobil telefonlarına "Teknoloji Zirvesi" uygulamasını indirmeleri yeterli olacak.

Turkcell Teknoloji Zirvesi’ne katılma fırsatı bulamayanlar için de teknolojik çözümler düşünüldü. Etkinlik iki gün boyunca Twitter’da #TeknolojiZirvesi etiketi ile takip edilebilecek, oturumlar ve röportajlar "www.turkcell.com.tr/teknolojizirvesi" adresinden etkinlik boyunca canlı izlenebilecek.