Turkcell’e üç dalda inovasyon ödülü

Telekom sektöründe dünyanın en yenilikçi uygulamalarının belirlendiği ‘Global Telecom Business İnovasyon Ödülleri’ sahiplerini buldu. Turkcell, finale kaldığı üç dalda birden ödüle layık görüldü.

Turkcell’e üç dalda inovasyon ödülü

Turkcell, telekom dünyasının en saygın yayınlarından Global Telecoms Business (GTB) dergisi tarafından düzenlenen ve her yıl telekom operatörleri ile tedarikçi firmaların birlikte geliştirdiği yenilikçi uygulamaların yarıştığı GTB İnovasyon Ödülleri’nden üç ödülle geri döndü. Akıllı Enerji İzleme Servisi ile İş Hizmetleri kategorisinde; 4G Roaming projesiyle Toptan Satış Hizmetleri kategorisinde; Turkcell’in iştiraki Belarus Life:) tarafından hayata geçirilen SMS Bilet projesiyle Müşteri Hizmetleri kategorisinde birincilik ödülü Turkcell Grubu’nun oldu.GTB Editörü Alan Burkitt-Gray, “Bu sene dokuzuncusunu düzenlediğimiz İnovasyon Ödülleri’nde, sektörün heyecan verici ve yenilikçi hizmetleri müşterilerine sunmak için her yıl daha da çok çalıştığını görüyoruz. Tüm ödül kazananları kutluyorum” dedi. Burkitt-Gray’in ‘İş Hizmetleri’ kategorisinde ödülü takdim ederken ‘Hepimizi etkileyen gerçek bir inovasyon’ sözleriyle nitelediği ‘Akıllı Enerji İzleme Servisi’, Türkiye’de işletmelerin enerji tüketimlerini anlık olarak izleyebilmelerini, müdahale edebilmelerini ve bu sayede yüzde 30’a varan tasarruf etmelerini sağlayan servis olarak dikkati çekiyor. Tüm lokasyonlar ve enerji tüketen makineleri her yerden anlık olarak izleme ve buradan toplanan verileri anlamlandırarak enerji tüketimini yönetme imkânı sağlayan hizmet, aynı zamanda işletmelerin reaktif cezaya düşmeden öngörebilmesine ve engellemesine olanak sağlıyor.
Turkcell ve Telia Sonera International Carrier’in 4G roaming işbirliği ise Toptan Satış Hizmetleri kategorisinde ödüle layık görüldü. Turkcell’in 33 ülkede operatörlerle işbirlikleri ile tüm Turkcell müşterileri 4G altyapısının bulunduğu ülkelere yaptıkları seyahatlerde güvenli ve yüksek hızda 4G hizmetlerinden yararlanabiliyor.
Turkcell’in iştiraki life Belarus’a Müşteri Hizmetleri kategorisinde birincilik getiren ‘SMS Bilet’ ise toplu taşımada kâğıt biletin yerini tutan ve SMS ile bilet satın alma fırsatı sunan bir platform. Şubat 2014’ten bu yana Belarus’un başkenti Minsk’teki tüm metro istasyonlarında geçerli SMS Bilet, hem vatandaşlara toplu taşıma kullanımı sırasında kolaylık sağlıyor hem de şehir yönetimi ve bakanlığa akıllı şehircilik uygulamalarında katkı sağlıyor.