Turkcell ilk çeyrekte rekor kırdı

Tarihinin en yüksek birinci çeyrek geliri ve FAVÖK’üne imza atan Turkcell, Türkiye’de yüzde 10, grup olarak ise yüzde 8.3 büyüdü

Turkcell ilk çeyrekte rekor kırdı

Turkcell 2016'nın ilk üç ayında, tarihinin en yüksek birinci çeyrek geliri ve faiz, vergi amortisman öncesi kârına (FAVÖK) imza attı. 3 milyar 225 milyon TL'yi aşan grup gelirinin itici gücü ise, Turkcell Türkiye'nin performansı oldu. İlk çeyrekte yüzde 10 büyüyerek 2 milyar 928 milyon lira gelir kaydeden Turkcell Türkiye'nin başarısında, yıllık bazda yüzde 31.1 artarak 1 milyar 229 milyon TL'ye ulaşan data ve servis gelirlerinin katkısı etkili oldu. Yılın ilk çeyreğinde Turkcell Grubu yüzde 8.1 artışla 1 milyar TL FAVÖK'e ve yüzde 31.1 FAVÖK marjına ulaştı. Proforma Grup net kârı ise yüzde 15.1 yükselerek 544 milyon TL oldu. Turkcell Türkiye'nin, sabit müşteri sayısı 1.6 milyona dayandı.

KÜÇÜK EKRANDA BÜYÜME

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Küçük ekran üzerine kurduğumuz oyun planının hedeflediğimiz şekilde işlediğini görüyoruz" diye konuştu. Terzioğlu, bugün itibarıyla 4.5 G abone sayılarının 5 milyona ulaştığını söyledi. Turkcell'in 5 ülkede konsolide ettiği operasyonlarının müşteri sayısı toplam 50.8 milyon oldu.

400 BİN CİHAZA FİNANSMAN

Kaan Terzioğlu, finansman şirketlerinin kısa zamanda 400 binin üzerinde akıllı cihazın finansmanı için yaklaşık 500 milyon TL kredi sağladığını vurguladı.