Turkcell'in "Akıllı depo" servisi 1 milyon kullanıcıyı aştı

Turkcell’in fotoğrafları, videoları, müzikleri ve diğer tüm dosyaları güvenle saklayan bireysel bulut servisi "Akıllı Depo" ilk yılında 1 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı.

Turkcell'in "Akıllı depo" servisi 1 milyon kullanıcıyı aştı

Turkcell açıklamasına göre, tüm cihazlardan erişimin yanında, e-posta ve sosyal ağlar üzerinden paylaşım rahatlığı sunan, ücretsiz indirilip kullanılabilen Akıllı Depo'ya şu ana kadar 32 milyon dosya yüklendi.

Kullanıcıların cep telefonu, tablet veya bilgisayar üzerinden erişebildikleri ve diledikleri dosyayı saklayabildikleri Akıllı Depo, yüklenen dosyaların tek bir dokunuşla paylaşılabilmesine olanak sağlıyor. Akıllı Depo, kolay kullanıcı deneyimi sunması bakımından da rakiplerinden ayrılıyor. Ayrıca, kullanıcılar dilerlerse telefonlarındaki fotoğrafları otomatik olarak Akıllı Depo'daki saklama alanlarına senkronize edebiliyor.

Akıllı Depo'yu ilk defa kullanmaya başlayanlara 1 GB saklama alanı hediye edilirken, Turkcell Platinum kullanıcılarına ise 50 GB'lık depolama alanı sunuluyor. Dosyaların Akıllı Depo kullanıcısı olmayan kişilerle paylaşabilmesine izin veren servis sayesinde kullanıcılar, büyük boyutlu dosyaları da kolayca paylaşılabiliyor.

Kişisel bulut servisi üzerinden kullanıcıların bugüne kadar 450 binden fazla yüklediği fotoğraf albümlerinin güvenliği ise Turkcell’in veri merkezlerinde şifrelenmiş şekilde sağlanıyor.

iOS ve Android kullanıcıları Akıllı Depo'yu Turkcell AppMarket, App Store ya da Google Play üzerinden indirebiliyor.

"www.turkcell.com.tr/akillidepo" adresinden de ulaşılabilen kişisel bulut servisi için 1GB’lık ücretsiz kullanım alanını dolduran kullanıcılar dilerlerse ihtiyaçları olan depolama alanına göre Mini Paket (5GB), Standart Paket (50 GB) veya Mega Paket (250 GB) seçeneklerinden birisini tercih edebiliyor.

- "Müşterilerimizin tüm dijital varlıklarını güvenli bir ortamda saklayabilmelerini sağlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, yeni nesil bilgisayarlar olarak nitelendirilen akıllı telefonlar sayesinde bir yandan işlerin her geçen gün daha da artan oranda "mobil" yapıldığını, bir yandan da daha fazla fotoğraf ve video çekerek data üretildiğini ifade etti.

Sevilengül, bu duruma paralel ihtiyaç duyulan depolama alanının arttığını belirterek, başta fotoğraf ve video gibi her türlü dosyaya rahatlıkla erişilmek istenildiğini aktardı.

Tam da bu noktada kişisel bulut servislerinin çok daha önemli hale geldiğine işaret eden Sevilengül, "Akıllı Depo sayesinde müşterilerimizin yalnızca fotoğraflarını değil tüm dijital varlıklarını güvenli bir ortamda saklayabilmelerini sağlarken, Turkcell’in üstün 3G altyapısı sayesinde zaman ve mekandan bağımsız olarak dosyalarına ulaşabilmelerini mümkün hale getiriyoruz" ifadelerini kullandı.