Turkcell`de genel müdür yardımcılığına Bülent Aksu atandı

Turkcell`de Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan isim belli oldı

Turkcell`de genel müdür yardımcılığına Bülent Aksu atandı

Turkcell'de finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Bülent Aksu atandı.

Turkcell atamayı KAP'a yaptığı açıklamayla duyurdu;

"Şirketimiz Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine 20 Temmuz 2016'dan itibaren geçerli olmak üzere Sn. Bülent Aksu atanmıştır.

Bülent Aksu, profesyonel iş hayatına 1997 yılında Kuveyt Türk A.Ş.'de Teftiş Kurulu'nda başlamış, sırasıyla 2003- 2008 Çalık Holding, 2008-2012 Akfel Grup, 2012-2013 Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ve son olarak Star Rafineri A.Ş.'de CFO rollerini yürütmüştür. Bülent Aksu, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur"

BÜLENT AKSU KİMDİR?

Enerji, petrol ve gaz, petrokimya, tekstil ve denetim dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde finans, muhasebe, vergi ve yönetim alanlarında 20 yıllık profesyonel yöneticilik tecrübesine sahip. 3.3 milyar dolar değerindeki Star Rafineri proje finansmanının başarıyla tamamlanması görevini üstlendi.

Petkim enerji verimliliği projelerinin finansmanı, Türkiye’nin en büyük özel sektör gaz ithalat şirketi Akfel Grubu üyesi Enerco Enerji’nin gaz ithalat operasyonlarına başlaması ve mali işler operasyonlarının devreye alınması konularına liderlik eti. Ayrıca Akfel Grup şirketlerinden Redaş’ın hidroelektrik santral projesinin finansmanı, ATV-Sabah Medya Grubu satın alma finansmanı, Arnavutluk Telekom satın alma finansmanı ve Çalık Holding tekstil şirketlerinin uluslararası müşterilerinden olan alacaklarının yapılandırılması görevlerini üstlendi.