Türkiye erken seçime gidiyor

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin haftalık grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de görüştü. Görüşme yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 24 Haziran'da erken seçime gideceğini açıkladı.

Türkiye erken seçime gidiyor

Erken seçim çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Beştepe'de kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmeye ilişkin basın açıklaması yaptı. Erdoğan, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık" dedi.

ERDOĞAN AÇIKLADI
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Değerli basın mensupları, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Bildiğiniz gibi Sayın Bahçeli'yle daha önce de çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk.

Bugünkü görüşmemizde de kendisiyle oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik.

Bu çerçevede Bahçeli'nin dün ifade ettiği seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk.

Değerli arkadaşlar 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması bir çok alanda olduğu gibi siyasette de yeni bir dönemin miladıdır.

Milletimizin o gece gösterdiği kahramanlık asla unutulmayacaktır.

7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı'da yaptığımız ve milyonlarca vatandaşımızın katıldığı o büyük miting ise milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur.

Nitekim 16 Nisan'a giden süreç de milletimizin açtığı bu yolla ortaya çıkmıştır.

Cumhurbaşkanı olarak partimizin de dile getirdiği Anayasa reformunu Bahçeli'nin de yardımıyla hayata geçirme imkanı bulduk.

Türkiye hala 16 Nisan'dan sonra artık eski diye ifade edebileceğimiz sistemle yönetilmektedir.

Bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüte uygun şekilde milletimize verdiğimiz tarihe kadar dişimizi sıkmaktan ibaret olmuştur.

Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı çağrıyı, yetkili kurumlarımızla enine boyuna müzakere ettik.

Sonuçta ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle, bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız konusunda arkadaşlarımızla fikir birliğine girdik.

Suriye'deki gelişmelerin hızlandığı, makro ekonomik dengelerden büyük yatırımlardan her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır.

Bu yüzden önümüzdeki seçimlere ittifak kurarak girme konusunda mutabık bulunduğumuz Bahçeli'yle seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik.

AK Parti ve MHP Meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz.

Bu kararın ülkemiz, milletimiz ve partilerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

Ankara'da kritik gün...

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı erken seçim çıkışıyla birlikte sıcak saatler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı bugün saat 13.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Başbakan Binalı Yıldırım ve AK Parti MYK üyeleriyle bir araya geldi. Görüşme uzayınca daha önce 15.30'da yapılacağı duyurulan açıklamada rötar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15.53'te kameraların karşısına geçti.



MHP lideri Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısında "Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi resmen hayata geçmeden malum odaklar tarafından devamlı yaralanmaktadır. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur" diyerek erken seçim çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe'de bir araya gelmiş ve iki lider yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirmişti.