Türkiye füze ihalesinin süresini uzattı

Türkiye, uzun menzilli hava savunma füzesi ihale sürecini 31 Aralık’a kadar uzattı.

Türkiye füze ihalesinin süresini uzattı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Ülkemizin, uzun menzilde ve alçak/orta/yüksek irtifada hava savunmasını sağlamaya yönelik olarak tedarik edilecek olan Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında, 26 Eylül 2013 tarihli Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) Karar’ına istinaden Çin Halk Cumhuriyeti CPMIEC Kuruluşu ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır.
Tedarik edilmesi planlanan hava savunma sistemi çok sayıda sistem ve alt sistemden oluşanoldukça kompleks bir sistemdir. Söz konusu sistemin tedarikinde yurtiçinde kurulacak altyapı, ortak üretim alanları, teknoloji transferi, sanayi katılımı gibi konularda

stratejik planımıza uygun birçok detaylı çalışma ve incelemenin yapılması doğal bir süreçtir. Bu doğrultuda sözleşme görüşmeleri devam etmekte ve Müsteşarlığımız SSİK kararları doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, sürecin dışında kalmak istemeyen ilgili taraflardan sık tekrarlı uzatmaları da önlemek amacıyla, 31 Aralık 2014 tarihine kadar tekliflerinin geçerliliğini korumaları istenmiştir.
Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi dışında Müsteşarlığımız bünyesinde füze esaslı savunma sistemleri de dâhil çok sayıda farklı proje, yürütülme ve planlama safhasında olup bunlarla ilgili olarak çeşitli ülke ve firmalarla görüşmeler yapılmaktadır. Bu gibi görüşmelerin mevcut Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi ile doğrudan ilişkilendirilmemesi hususunu da kamuoyu ile paylaşmak isteriz."