Türkiye Petrolleri özelleştirmesinde teklifler alındı

Türkiye Petrolleri A.Ş. özelleştirme sürecinde teklif süresi geçtiğimiz cuma günü doldu ve ihale aşamasına gelindi. Teklif veren şirketlerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor

Türkiye Petrolleri özelleştirmesinde teklifler alındı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın gündemindeki Türkiye Petrolleri A.Ş. ihalesinde taliplerin başvuru süresi geçtiğimiz cuma günü sona erdi. Akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 4,4 pazar payı ile altıncı sırada yer alan TP Petrol Dağıtım AŞ'deki yüzde 100 kamu hissesinin özelleştirilmesine yönelik adımlarda son aşamaya gelindi.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Türkiye Petrolleri'nin özelleştirme sürecine akaryakıt sektöründen olduğu kadar, sektör dışından da talipler tekliflerini iletti.

"TEKLİFLER ALINDI, AÇIKLAMA BEKLENİYOR"

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, teklif aşamasının sona erdiği, teklif veren şirketler ve ihale sürecine ilişkin açıklamanın birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Şirket yetkilisi teklifler alındığını 30 Eylül'de sona eren başvuru sürecinin uzatılması durumunun pek mümkün olmadığını açıkladı.

TURKUAZ PETROL TEKLİF VERDİĞİNİ AÇIKLADI

Zülfikarlar Holding bünyesinde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Turkuaz Petrol, ihaleye teklif verdiğini açıklayan şirketler arasında yer alıyor. Şirket Genel Müdürü Çağdaş Demirağ imzasıyla yapılan açıklamada, Turkuaz Petrol ve TP Petrol olarak gerek bayi ağları gerekse de yatırımları ile birbirini tamamlayacağı vurgulandı.

İHALE SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Şirketin yüzde 100 oranındaki hissesi blok satış yöntemi ile özelleştiriliyor. Kapalı zarf içerisinde teklif alma ve görüşmeler yapma suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleye, yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabiliyor.
TP Dağıtım AŞ ihalesine katılmak için yatırılması gerekli geçici teminat tutarı 10 milyon lira olarak açıklanmıştı.

400'E YAKIN BAYİİ VE DOLUM TESİSLERİ BULUNUYOR

TP Petrol Dağıtım AŞ, Şirket 400'e yaklaşan bayi sayısı, stratejik lokasyonlarda bulunan 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp akaryakıt depolama kapasitesi, 2 LPG dolum tesisine sahip bulunuyor.

TP Petrol Dağıtım A.Ş. Genel Müdür’ü Mutlu Gül özelleştirme sürecine ilişkin Haziran ayında yapılan toplantıda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Gül, son 3-4 yılda bayi ağını hızla büyüten TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin 2016 yılının başından itibaren İstanbul/Ambarlı’da 156 bin m3‘lük kapasiteli akaryakıt depolama terminalinin kiralanması ve TP Gaz markası altında LPG satış operasyonlarına başlanması gibi Şirket’e çok önemli katkı sağlayacak projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kaynak:Habertürk