Türkiye sağlık turizminden 1 milyar dolar kazanıyor

Independent gazetesi Türkiye'nin saç ekimi, diş tedavisi gibi sağlık hizmetleriyle dünyanın dört bir yanından turist çekerek yılda 1 milyar dolar gelir elde ettiğini yazdı.

Türkiye sağlık turizminden 1 milyar dolar kazanıyor

İngiliz Independent gazetesi, Türkiye’de medikal turizmin ekonomiye yıllık katkısının bir milyar dolara ulaştığını yazdı. Gazete, Türkiye’ye saç nakli için gidenlerin İngiltere’dekinin dörtte biri fiyat ödedikleri, hastaların havaalanından alındıkları, her şey dahil otellerde ücretsiz konakladıkları ve kent turuna çıkarıldıkları belirtiliyor.

Gazetenin haberinde özetle şu ifadeler yer alıyor: Aralık’ta sağlık Bakanlığı, Türkiye’de günde ortalama 200 saç nakli operasyonu yapıldığını duyurdu. Bu kişilerin çoğunluğu yabancılar. Coğrafi yakınlığı ve fiyatları düşük olması nedeniyle hastaların çoğu Körfez ülkeleri, Mısır ve Libya’dan geliyor. Ama Avrupalıların sayısı da artıyor. Kasım’da kafası kelleşen bir Fransız cihatçı, Suriye’de IŞİD saflarında savaştıktan sonra dönerken saç ektirmek için İzmir’de mola verince tutuklanmıştı. Türkiye’de bombalı saldırı planladığı öne sürülen Mehdi bin Said adlı zanlının polise, intihar saldırısından önce ‘iyi görünmek’ istediğini söylediği iddia ediliyor. Gazete ayrıca İngiliz estetik cerrahlar derneğinin kötü deneyim nedeniyle ülke dışına gidecek hastalara dikkatli olmaları uyarısında bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: Vatan gazetesi