Türkiye son 2 yılda rekor kırdı!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Yatırımları açılış töreninde önemli bir bildiyi paylaştı. Albayrak "Türkiye'de son 2 yıl içinde enerji üretim ve tüketiminde rekorlar kırıldı" dedi.

Türkiye son 2 yılda rekor kırdı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Elektrik Yatırımları açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak elektrik üretim ve tüketimiyle ilgili önemli bir bilgiyi de paylaştı.

Türkiye'yi dışa bağımlıktan kurtaracak önemli projeleri hayata geçirdik Ekonomideki dönüş açısından kilit bir rol üstlenecek.diyen Albayrak şu açıklamalarda bulundu. İşte Albayrak'ın konuşmalarından satır başları:

HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Yerli kaynaktan elektrik üretimimizi yukarı taşımak için yoğun bir mücadele içindeyiz. Yerli kaynaklarda hedefimiz 3'te 2 oranına taşımak olacak. Yerli kömürden üretimle en yüksek rakamlara ulaşmaktayız.

TÜRKİYE'DE SON İKİ YILDA REKOR KIRDIK
Yenilenebilir kaynakların sistemimize daha fazla entegre olmasını sağlayacağız.Türkiye'de son 2 yıl içinde enerji üretim ve tüketiminde rekorlar kırıldı.

BASKIYI VATANDAŞA YANSITMAMAYA ÇALIŞIYORUZ
Kurdaki baskıyı vatandaşımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Doğalgazı Avrupa ülkelerinde en ucuz sağlayan ülke Türkiye'dir. Avrupa kömürden vazgeçmemek için koalisyon görüşmelerinden vazgeçiyor