TÜSİAD hükümet programından memnun

TÜSİAD Başkanı Symes, iş dünyasının taleplerinin hükümet programında yer almasından memnun olduklarını söyledi.

TÜSİAD hükümet programından memnun

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ÇASİAD) ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nin ikinci gün toplantısı bugün yapıldı. Kolin Hotel’de gerçekleşen toplantıya Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve işadamları katıldı. Programı açılış konuşmalarıyla başladı.

TÜSİAD Başkanı Symes, ülke gündeminin çok yoğun, hareketli ve hararetli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Taleplerimizi görmekten memnunuz'

"Biz bu gündem içinde TÜSİAD olarak ülkemizin daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir sosyal yapıya kavuşması için yaptığımız çalışmalarımızı ve önerilerimizi sürekli bıkmadan, usanmadan paylaşıyor ve takipçisi olmaya devam ediyoruz. Bu hafta hükümet ve ardından da hükümet programı açıklandı. Önümüzdeki dört yılın sonunda nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz için düşünmenin zamanı. Biz ne diyoruz, demokratik standartlar ve özgürlükler açısından, kapsayıcı büyüme ve iklim ortamı açısından kalkınmanın başlıkları açısından beklentilerimizi seçimlerden önce ve seçimden sonra hükümet görevlendirildikten sonra programı hazırlarken defalarca paylaştık. Bunları açıkçası programda yazılmış olarak görmekten de TÜSİAD olarak son derece mutluyuz."

'Yazma değil, aksiyon dönemi'

Basın özgürlüğü konusuna da değinen Symes, "Özgür basın olmadan demokratik standarttan, haber alma özgürlüğünden bahsetmemiz çok zor. Özgürlükler ve demokrasiler alanında ilerleyeceğimiz önemli bir yol var. Ama program bunu da içeriyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda değerli aksiyonları birlikte göreceğimizi bekliyoruz. Şimdi hiç vakit kaybetmeden tüm tarafların etkili bir işbirliği içinde doğru önceliklendirme yaparak reform bekleyen tüm alanlarda vakit kaybetmeden başarılı bir ülke olarak başarıyı daha çok tercih edecek çalışma dönemine ihtiyacımız var. Dolayısıyla demek ki artık konuşma değil, yazma değil aksiyon dönemi önümüzde. Hep birlikte hayal ettiğimiz rekabet gücü yüksek Türkiye’ye en kısa zamanda ulaşmak için biz iş dünyasının bağımsız ve gönüllü kuruluşları olarak bölgelerimizin, sektörlerimizin ülkemizin gelişimi için her fırsatta hiç çekinmeden görüşlerimizi paylaşmaya devam etmeliyiz, edeceğiz" diye konuştu