TÜSİAD Kongresi'nde şok!

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, başkan olarak yaptığı son konuşmasında çok sert açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD Kongresi'nde şok!

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, bugün gerçekleştirilen TUSİAD Genel Kurulu'nda başkan olarak son konuşmasını yaptı. 2008 ekonomik krizinin hala devam ettiğini belirten Dinçer, Charlie Hedbo baskınının laikliğe bir saldırı olduğunu ve laikliğe sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Dinçer "Cumhuriyet dönemi birikimini anlamak istemeyenlerin yeterince incelemediklerini görebiliriz. Laikliğin din ve siyasetin ayrı tutulmasının önemini de demokratikleşmede daha iyi anladık." dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'nin sosyal ve siyasi gelişimi kadar, ekonomik alanda ilerleyebilmesi için de laiklik ilkesine sahip çıkması gerektiğini belirterek; önümüzdeki haftalarda siyasi partilerle biraraya gelerek iş dünyasının reform önceliklerini ele almayı planladıklarını söyledi.

Dinçer, TÜSİAD'ın seçimli 45. Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmasında
laiklik vurgusu yaparak, "Cumhuriyet döneminin kıymetini anlamayan ya da anlamak istemeyenlerin bu deneyim ve birikimin kapsam ve derinliğini dünya ve İslam tarihi açısından önemini yeterince incelemediklerine hükmedebiliriz. Osmanlı İmparatorluğu içinde bulunduğu derin krizden bir modernleşme programı ile çıkma iradesi göstermiştir…İmparatorluğun sanayi devrini yapamamış, çağdaş devlet sistemine, demokratik yurttaşlık toplumuna geçememiş dönemlerine özlem anlamsız bir tutum olur" dedi ve ekledi:

"Laikliğin, din ve siyasetin ayrı tutulmasının, din ve vicdan özgürlüğünün ve kimsenin hayat tarzını başka toplum kesimlerine dayatmamasının önemini demokratikleşmede mesafe katettikçe daha iyi anladık. Siyaset insanların özel yaşamı ve ruhani dünyaları ile ilgilenmez… Bugün de eşit vatandaşlık ve laiklik ilkelerine tüm gücümüzle sahip çıkması gerektiğine inanıyorum."

Hükümetin kapsamlı bir çalışmayla kalkınma, rekabet, makro istikrar reform alanlarını içeren yol haritasıyla yola çıktığını ve bundan memnuniyet duyduklarını belirten Dinçer; buna karşın bu dönüşüm programlarının ne zaman ve nasıl hayata geçeceği konusunun detaylarının belirlenmesine ihtiyaç olduğuna işaret etti.
Dinçer, "Kapsamlı bir reform dönemi için seçimden sonraki dört yıllık fırsat penceresinden yararlanabiliriz. Bunun için önümüzdeki haftalarda, genel seçimlerden önce siyasi partilerle TÜSİAD'ı biraraya getirmeyi planlıyoruz. İş dünyası açısından reform önceliklerini sunmak ve karşılıklı değerlendirme amacındayız" diye konuştu.
TÜSİAD'ın bugün yapılan seçimli 45.Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Cansen Başaran Symes seçildi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı'na ise Tuncay Özilhan geldi.