Ünlü iş adamı Ali Raif Dinçkök vefat etti

Aralarında ünlü alışveriş merkezi Ak Merkez'in de bağlı bulunduğu Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Raif Dinçkök vefat etti.

Ünlü iş adamı Ali Raif Dinçkök vefat etti

Kimya, enerji, tekstil, gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Raif Dinçkök (74) vefat etti. Dinçkök, ünlü alışveriş merkezi AK Merkez, Aksa Akrilik gibi bir dizi dev tesisin ortakları arasındaydı.
AKKÖK Holding tarafından yapılan açıklamada, holdingin yönetim kurulu başkanı Ali Raif Dinçkök'ün hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, "Rahatsızlığı sebebiyle bir süredir tedavi gören Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Raif Dinçkök'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.

Bu arada Dinçkök'ün cenazesinin, yarın öğle vaktinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedileceği öğrenildi.

ALİ Raif Dinçkök, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Sabah Gazetesi yazarı Bülent Cankurt, kısa süre önce kaleme aldığı yazısında Dinçkök'ün kolon kanserine yakalandığını, durumunun ise kritik olduğunu yazmıştı.

ALİ RAİF DİNÇKÖK KİMDİR?

1944 yılında İstanbul’da doğan Ali Raif Dinçkök, lise öğrenimini Avusturya Lisesi’nde tamamlamıştır. 1969 yılında Aachen Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve iş hayatına Akkök Holding’te başlamıştır. Akkök Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Dinçkök, çeşitli Akkök Grup Şirketlerinin Yönetim Kurullarında da görev yapmaktaydı.