VakıfBank'tan KOBİ'lere 100 milyon euro kredi

Avrupa Yatırım Bankası'yla 200 milyon euro'luk kredi anlaşması imzalayan VakıfBank, kredinin ilk dilimi olan 100 milyon euro'yu KOBİ ve daha büyük ölçekli şirketlerin kullanımına sunuyor. Toplam 3 milyon euro'ya kadar kredi kullanabilecek işletmeler, uygun faiz oranları ve 84 aya varan vadelerde geri ödeme seçeneklerinden yararlanabilecek.

VakıfBank'tan KOBİ'lere 100 milyon euro kredi

VakıfBank, KOBİ ve daha büyük ölçekli işletmelerin, işletme sermayesi ihtiyacına, ihracata ve yatırım projelerine yeni finansman kaynağı sağlamak için Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile toplamda 200 milyon euro'ya ulaşacak yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

Anlaşma kapsamında sağlanacak kredinin ilk dilimi olan 100 milyon euro'luk kredi programını uygulamaya koyan VakıfBank, düşük faiz oranları ve uzun vadelerle kurgulanan işletme, ihracat ve yatırım kredisi ürünlerini 3 milyon euro'ya kadar kullandırabilecek.

KOBİ ve daha büyük ölçekli şirketler, VakıfBank'ın sunacağı Avrupa Yatırım Bankası kaynaklı kredi çözümlerini minimum 36 ay vadeli seçeneklerle geri ödeyebilecek. VakıfBank, kredi paketleri arasında işletme kredilerini 60 aya kadar, yatırım kredilerini ise 84 aya kadar vadelerde ödeme fırsatı sunacak.

AYB kaynaklı kredi programı ile ticari işletmelerin finansal ihtiyaçlarına özel olarak uygun maliyetli ve uzun vadeli çözümler sunan VakıfBank, ülke ekonomisine verdiği desteği artırmaya devam ediyor.