Yatırım yapmaya devam edecekler

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Türkiye'deki uluslararası şirketler, Türkiye'ye ekonomisine güvendiklerini yatırım yapmaya devam edeceklerini belirttiler

Yatırım yapmaya devam edecekler

General Electric (GE) Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Canan Özsoy, Türkiye'deki mevcudiyetlerinin 60 yılı aşkın süredir devam ettiğini, 8 farklı tesiste bulunan 2 binden fazla çalışanlarıyla Türkiye'deki büyümelerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Özsoy, "GE olarak, havacılık, ulaşım, enerji, sağlık, şebeke çözümleri ve inovasyon gibi ülkemizin öncelikli ve önemli endüstrilerinde yaptığımız yatırımlara taahhüdümüz tamdır." dedi.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Işıl Sargın da Boeing'in Türkiye'de 70 yıllık bir geçmişi olduğunu anımsatarak, araştırma, geliştirme, teknoloji ve akademik iş birlikleri nezdinde tüm iş ortaklarıyla çalışmaktan dolayı gurur duyduklarını, gelecek yıllar için Türkiye'de mevcut büyüme planlarına aynı şekilde devam edeceklerini bildirdi.
Citibank AŞ Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ise bankanın Türkiye'de 500 çalışanıyla 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, "Citibank, Türkiye'ye olan taahhüdünü sürdürmektedir. Citibank, Türkiye'de faaliyet gösteren ve ülkeye yatırım yapan müşterilerine destek sağlamaya devam edecektir. Kaliteli iş gücü, coğrafi konumu, büyük iç piyasası, dinamik ve genç nüfusu ile Türkiye, global ekonominin önemli bir parçası olmayı sürdürmektedir." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE VE GÜÇLÜ EKONOMİSİNE GÜVENİYORUZ"

Intel Orta Doğu, Türkiye, Afrika Bölgesi Başkanı Çiğdem Ertem, ekonominin geleceğinin en önemli dinamosunun teknoloji olduğuna inandıklarını, Türkiye'nin genç, yenilikçi ve teknolojiye yatkın nüfusuyla önemli bir potansiyel barındırdığını dile getirdi.

Ertem, "Intel olarak, Türkiye'nin geleceğine ve güçlü ekonomisine güveniyor, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de 15 Temmuz günü yaşanan olayların herkesi derinden üzdüğünü, ancak Türk halkının demokrasiyi ne ölçüde içselleştirdiğinin de manifestosu olduğunu söyledi.

Yenigün, bu sınavdan toplumun tüm kesimlerinin ortak çabası ve iradesiyle başarıyla çıkıldığını vurgulayarak, "Olayların hemen akabinde yeşeren dayanışma ve karşılıklı anlayış ortamının Türkiye'nin çok güven duyduğumuz büyük potansiyelini daha da hızlı harekete geçirecek bir dinamiğe yardımcı olabileceğine inanıyoruz." diye konuştu.
Türk ekonomisinin, yakın geçmişteki küresel finansal kriz sırasında şoklara ne kadar dayanıklı olduğunu ispat ettiğini belirten Yenigün, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük ekonomik aktörlerinden Koç Holding ve dünyanın otomotiv devlerinden Ford Motor Company'nin ortaklığı olan Ford Otosan, bu dönemde Türkiye'de büyük ölçekli yatırımlarını sürdürerek ülke ekonomisine olan güvenini gösterdi. Ford'u bugün Avrupa'da ticari araç sektörünün liderliğine taşıyan da bu yatırımlarla oluşturduğumuz gelişmiş üretim kapasitemizdir. Ford Otosan, bugüne kadar birlikte büyüdüğü Türkiye'nin geleceğine inanmakta ve yapmış olduğu iş planları doğrultusunda faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmektedir."

"TÜRKİYE'DE YATIRIMLARIZI VE BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Cargill Gıda Orta Doğu Türkiye ve Kuzey Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Ediz Aksoy ise 150 yıllık küresel bir şirket olan Cargill'in, 1960'lı yıllarda Türkiye'de faaliyetlerine başladığını, dünya üzerinde 75'ten fazla ülkede 150 bin çalışanı bulunduğunu bildirdi.

Cargill'in, 2000 yılından bu yana yatırımlarda bulunduğu Türkiye'yi her yıl sanayisini büyütebilen, güçlü ekonomisiyle yatırımcıya güven veren bir ülke olarak gördüğünü ifade eden Aksoy, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin Cargill Gıda Türkiye'den yönetildiğini anlattı.

Aksoy, "Cargill Gıda Türkiye olarak, ülkemize inancımız tamdır. Türkiye, içinde bulunduğu dönemi hızla atlatarak büyümesine devam edecektir. Müşterilerimizle hem Türkiye'de hem de Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yatırımlarımızı ve büyümemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

"KISA DÖNEMLİ HİÇBİR SIKINTI ÜLKEMİZE VE POTANSİYELİNE OLAN GÜVENİMİZİ SARSMAZ"

Medtronic Orta Asya ve Türkiye Başkanı Ayhan Öztürk, Türkiye'de hizmet vermeye devam edeceklerini, ülkenin büyüme potansiyeline inandıklarını ifade etti.

Türkiye'ye ilişkin projelerin uzun vadeli stratejiler çerçevesinde ele alınarak planlandığını belirten Öztürk, sağlık terapilerinin yanı sıra Medtronic Innovation Centre ve Sağlık Bakanlığı ile eğitim konularında iş birliklerini devam ettireceklerini de bildirdi.

PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın da PwC dünyasında, Türkiye'nin geleceğin en önemli potansiyeline sahip gelişmekte olan ülkelerinden biri olarak değerlendirildiğini, gelecek 10 yıllık süreci ülke ve ekosistem açısından çok önemli gördüklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dönemde iş yaşamına değer katan çözümler üreterek önemli bir büyüme gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kısa dönemli hiçbir sıkıntı ülkemize ve potansiyeline olan güvenimizi sarsmaz. PwC olarak, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yeniden bir atılım içine girerek ekonomik olarak layık olduğu yere ulaşması için tüm iş insanlarının da bu yaklaşımı paylaşacağına eminiz. PwC Türkiye olarak, bu süreçte müşterilerimize en kaliteli, en geçerli hizmetleri sunmaya ve ülkemiz için koşulsuz, karşılıksız, değer yaratmak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."
Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu ise Türkiye'de 45 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren şirketin, müşterilerinin büyümesine ve rekabet gücünü artırmaya katkı sağlayan çözümler üretmeye devam edeceğini kaydetti.