Yeşil pasaportta yeni düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün istihdam şurasında konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada yeşil pasaportta yeni düzenlemeye gidileceğini söyledi.

Yeşil pasaportta yeni düzenleme

Memurların ve memur ailelerinin kullandığı yeşil pasaportta yeni düzenlemeye gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan istihdam şurasında yeşil pasaportta bakın ne değişti.

Bilindiği üzere yeşil pasaportu olan anne veya babanın birinci dereden yakın akrabası da bu haktan yararlanabiliyordu. 18-25 yaş aralığında olan çocukların sahip olduğu yeşil pasaportta yeni düzenlemeye gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni düzenlemeye göre 18-25 arasında anne veya babası tarafından yeşil pasaporta sahip olan çocuklar sigortalı olsa da pasaport hakları yanmayacak. Eski düzenlemede çalışan çocukların yeşil pasaport hakları yanıyordu.

YEŞİL PASAPORT NEDİR KİMLERE VERİLİR ?
Yeşil pasaport vizesiz seyahat imkanı sağlamakta. Yeşil pasaport, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski bakanlar, birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir.