Yıldız Holding Derbi ve Tokai'nin sahibini satın aldı!

Yıldız Holding'in Derby ve Tokai markalarının sahibi Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin tamamına sahip olmak için Rekabet Kurulu`na başvurusuna onay çıktı.

Yıldız Holding Derbi ve Tokai'nin sahibini satın aldı!

Rekabet Kurulunca, Starcity Outlet Alışveriş Merkezinin hisselerinin tamamının Gençoğlu AVM Yatırımları AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı. Kurul, DERBY, TOKAI gibi markaların üreticisi Azmüsebat Çelik’in Yıldız Holding tarafından devralınmasına onay verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Cosan lC ve Shell Brazil'in ortak kontrolündeki Raizen Energia S.A. ile Wilmar International Limited'in dolaylı iştiraki Wilmar Sugar Pte. Ltd. arasında, uluslararası şeker ticareti pazarında Brezilya ham kamış şekeri ihracatı ve satışıyla iştigal edecek bir ortak girişim kurulması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Kurul, Envy Enerji ve Çevre Yatırımları AŞ'nin sermayesini temsil eden payların belli oranının Assystem S.A. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Merkür İnşaat Ticaret AŞ. ve BYN Gayrimenkul Geliştirme AŞ'nin ortak kontrolündeki Starcity Outlet Alışveriş Merkezi'nin hisselerinin tamamının Gençoğlu AVM Yatırımları AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Yıldız Holding Derbi ve Tokai'nin sahibini satın aldı! - Resim : 1

Rekabet Kurulu, CANSU ailesi ile Yıldız Holding AŞ'nin ortak kontrolü altındaki Azmüsebat AŞ'nin tam kontrolünün Yıldız Holding AŞ tarafından devralınmasına ve Meda AB'nin kontrolünün de Mylan N.V. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Planet TV ve Uydu Platform İşletmeciliği AŞ ve iştirakleri üzerinde Nafia Sevin Ergün Sefada ve PLNT01 Medya ve İletişim Hizmetleri AŞ tarafından ortak kontrol kurulması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Apax Partners Grubu ile Accenture Grubu tarafından Duck Creek üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi suretiyle ortak girişim kurulması işlemine izin verilmesini kararlaştıran Kurul, Bain Capital Grubu ile Vista Grubu tarafından Vertafore, Inc. üzerinde ortak kontrol kurulması işlemine izin verdi.

Ayrıca Elektrik Üretim AŞ'ye ait Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi işlemine de izin verilmesi kararlaştırıldı.