Zeybekci: Enflasyon birçok hastalığın temeli

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Yüzde 11 seviyesindeki enflasyon Türkiye'de birçok hastalığın temeli olarak kabul ediliyor. Türkiye'nin ödediği bedelleri artırıyor" dedi.

Zeybekci: Enflasyon birçok hastalığın temeli

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından Sheraton Otel'de gerçekleştirilen 21. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde katılarak ekonominin görünümüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'de asgari ücretin olabildiğince yüksek olmasını istediklerini ifade eden Zeybekci şunları söyledi:

"Ülkemin kaynakları ve imkanları öyle bir noktada olsun ki refah yüksek olsun ama hayatın gerçekleri var. Ülkemizin gerçekleri ve gelirleri var. Asgari ücretin Türkiye'de milli gelire oranına baktığımız zaman hakikaten en üst seviyelerdeyiz, yeterli mi, yetmez biliyorum. Asgari ücret 4 kişilik ailenin geçim ücreti değildir. Asgari ücret, bir iş için verilebilecek o ülkenin imkan ve kaynaklarını zorlayarak belirlenebilen ücrettir. Yeterli midir, değildir ama bu tartışmalar yapılırken hep beraber susmayalım. Kimse cebinden vermiyor, Türkiye imkan ve kaynaklarıyla veriyor"

Enflasyonla mücadelede atılması gereken adımlar olduğunu ifade eden Zeybekci, "Enflasyon ve işsizlikle mücadelede yapılması gereken şeyler var, eksikler var. Yüzde 11 seviyesindeki enflasyon Türkiye'de birçok hastalığın temeli olarak kabul ediliyor. Türkiye'nin ödediği bedelleri artırıyor" ifadelerini kullandı.

Yeni bir yatırım seferberliği başlatacaklarını söyleyen Zeybekci, "Türkiye olarak 2023, 2033, 2053, 2071'de kendi devlerimizi yaratmak için proje bazlı yatırım teşvik sistemini kurduk. Proje bazlı yatırım teşvik sisteminde şu an itibarıyla biriken, önümüzdeki günlerde inşallah sayın Başbakanımızın ve tabii takdir buyururlarsa sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile büyük bir törenle 81 milyar liraya yaklaşan özel sektör yatırımını, kendi devlerimizi yaratmanın belgelerini vereceğiz. Bir yatırım ve üretim seferberliği, yeni bir teknolojiyle ilgili büyük bir yolculuğun seferberliğini başlatıyoruz" şeklinde konuştu.