Zeybekci: Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değil

Dövizdeki hareketin spekülatif olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir. Elinde çok fazla enstrüman var" dedi.

Zeybekci: Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AA Editör Masası toplantısında, ekonomi gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Merkez Bankası'nın elinde çok fazla enstrüman ve yaklaşım vardır, MB'nin döviz satarak müdahale etmesi benim görüşüme göre yanlış bir yaklaşımdır" diyen Zeybekçi, "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değil" diye konuştu.

Zeybekci, Türkiye'nin yerine getiremeyeceği bir sorumluluk olmadığını ve piyasadaki hareketliliğin spekülatif olduğunu belirterek, "Merkez Bankası'nın elinde bu spekülatif hareketlerine karşı, müdahale edebilecek güç ve enstrümanlar vardır, çok güçlü bir şekilde bunları yapabilecek durumdadır." açıklamasını yaptı.

'Kur, talebi aşağı çekerek halledilebilir'

TL'deki değer kaybını yorumlayan Bakan Zeybekci, "Dövize olan talebi aşağı çekmek ve TL talebini artırarak değerini yukarı çekmek gibi bir yaklaşım ile bunu halledebileceğimize inanıyorum. Kurun bir risk oluşturmayacağını düşünüyoruz, bunun spekülatif olduğunu her haliyle görüyoruz. Bu spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesi ile TL normal seviyesine dönecektir" değerlendirmesini yaptı.

Zeybekci, "Ocakta ihracatın aralıktan daha iyi bir performans gösterdiğini göreceğiz, büyümede de iyi bir performansın gelmesini bekliyorum" dedi.