Ziraat Bankası 100 milyon Euro'luk kredi için imza attı

Ziraat Bankası (TCZB) tarafından KAP'a yapılan açıklamada 200 milyon Euroluk Avrupa Yatırım Bankası kredisinin ikinci dilimi için imzaların atıldığı belirtildi

Ziraat Bankası 100 milyon Euro'luk kredi için imza attı

Ziraat Bankası (TCZB), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama göndererek, Avrupa Yatırım Bankası tarafından onaylanan 200 milyon Euro kredinin ikinci dilimi olan 100 milyon Euro için imzaların atıldığını belirtti.
Avrupa Yatırım Bankası'nca daha önce, KOBİ ve daha büyük ölçekli müşterilerin finansmanını amaçlayan kredi kapsamında 200 milyon Euro büyüklüğünde bir kredi diliminin Ziraat Bankası'na tahsisi için onay verilmişti.
İlk dilimi onayın ardından kullanılan kredinin ikinci dilimin kullanılması için imzaların atıldığına ilişkin açıklama Ziraat Bankası tarafından bugün yapıldı.
Buna göre ikinci kredi dilimi olan 100 milyon Euro'nun vadesi 3 yıl geri ödemesiz olacak. 5 yıllık geri ödeme dönemiyle birlikte vade 8 yılı bulacak.

İşte Ziraat Bankası tarafından KAP'a yapılan açıklama:

"Bankamız, Avrupa Yatırım Bankası'nca onaylanan 200 milyon EUR'luk KOBİ ve daha büyük ölçekli müşterilerin finansmanı amaçlı kredinin 100 milyon EUR'luk ikinci dilimi için anlaşma imzalamış olup, kredinin vadesi 3 yıl geri ödemesiz toplam 8 yıl olacaktır."