Apple CEO'su Tim Cook büyük projeyi açıkladı!

Dün gece yarısına yakın bilançosunu açıklayan Apple, üst üste üçüncü çeyrekte de gelirlerinin düştüğünü duyurdu. Rakamlar sonrası ABD medyası başta olmak üzere Apple'ın geleceğini bir kez daha masaya yatırıldı

Apple CEO'su Tim Cook büyük projeyi açıkladı!

Teknoloji devi Apple, bu yılın temmuz-eylül dönemine denk gelen 2016 mali yılının dördüncü çeyreğinde net kar ve gelirinin azaldığını duyurdu.Apple'dan yapılan açıklamada, söz konusu dönemdeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 düşüş göstererek 9 milyar dolar olduğu belirtildi.

Şirket, 2015 mali yılının dördüncü çeyreğinde 11,1 milyar dolar net gelir açıklamıştı.Dün Türkiye saati ile gece yarısı duyurulan rakamlar sonrası Apple CEO'su Tim Cook katıldığı bir konferansta kendisine bir Wall Street analistinin yönelttiği soruları cevaplandırdı. Yani cevaplandırmaya çalıştı ama cevaplar hiç kimseyi tatmin etmedi...Apple'ın eylül ayı başında gerçekleştirdiği iPhone 7 lansmanını kastederek, uzun bir zamandır gündemi sarsacak bir cihazı tanıtamadığını ifade eden analist, Apple'ın gelecek 3-5 yıl içerisinde gündem yaratacak büyüklükte bir hamle yapıp yapamayacağını sordu. Analist sorusunun ardından şu sözleri ekledi; "Bunun ne olacağını bize açıklamayacağınızı biliyoruz ama en azından böyle bir projeniz var mı?"