Ege'nin iki yakasında 9 ada ve 9 yarımada satılık

Ekonomik kriz içerisindeki Yunanistan’da ada satışları gündemdeyken son iki aylık sürede Türkiye’de toplam değeri 1.5 milyar lira olan 18 ada ve yarımadanın satışa çıkarılması dikkat çekti. Çoğunluğu turizm ve konut imarlı olan 9 ada ve 9 yarımadayı satın almak için başta İranlılar olmak üzere yabancılar sıraya girdi

Ege'nin iki yakasında 9 ada ve 9 yarımada satılık

Haberturk gazetesinden Murat Ervin'in haberine göre, Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle, Türk yatırımcılar gözünü Yunan adalarına dikerken Ege kıyılarında da birçok ada Türk vatandaşlarınca satılığa çıkarıldı. Son 2 ayda internet üzerinden satışa yapan bir alışveriş sitesinde turizm ve konut imarlı 9 yarımada ile 9 ada satış sunuldu.

Çanakkale’den Bodrum’a, Çeşme’den Muğla’ya kadar sahibinden satılığa çıkarılan 18 ada ve yarımadanın toplam satış değeri 1.5 milyar TL’yi aştı. İranlıların yanı sıra Katar, Dubai ve Türki cumhuriyetlerinden ada ve yarımadalara yoğun ilgi gösterildiği öğrenildi. Türkiye karasularında yer alan özel şahıslara ait adaların büyük kısmı turizm imarlıyken, kimileri de konut ve karma imar iznine sahip.

Haziran ve temmuz aylarında satışa sunulan 9 yarımadanın büyüklükleri 46 bin metrekare ile 345 bin metrekare arasında değişiyor. Yarımadalar arasında en düşük fiyatlısı 12 milyon dolar (yaklaşık 32.5 milyon TL) ile Bodrum’un Yalı mevkiinde yer alıyor.

Haberin devamını okumak için tıklayınız......