Emlak Konut GYO'ya 1.7 milyar lira kalacak!

Emlak Konut GYO’nun dün Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirdiği iki dev arsa ihalesinde toplam satış geliri 5 milyar 267 milyon lirayı aştı. En yüksek teklifi veren şirketlerin ulaşmayı taahhüt ettiği bu rakamdan Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 665 milyon lira arsa payı geliri düşecek

Emlak Konut GYO'ya 1.7 milyar lira kalacak!

Habertürk gazetesinden Ünsal Ereke'nin haberine göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), dün Ankara ve İstanbul’da iki büyük arsa ihalesi gerçekleştirdi. Ankara’daki 137 bin 248 metrekarelik Yenimahalle İstasyon arsası ile 103 bin 277 metrekarelik İstanbul Kayabaşı 5. Etap arsasının ihalesinde toplam satış geliri 5 milyar 267 milyon 150 bin TL’yi buldu.

İki ihale için Emlak Konut GYO’ya ödenecek arsa payı ise 1 milyar 665 milyon 953 bin TL oldu. Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ikinci oturumunda en yüksek teklifi 1 milyar 258 milyon 365 bin TL ile Pasifik Gayrimenkul Yatırım İnşaat-Çiftay İnşaat İş Ortaklığı verdi. Ortaklık 4 milyar 194 milyon 550 bin TL ile arsa satışı karşılığı satış toplam geliri için de en yüksek teklifte bulundu.

KAYABAŞI 5. ETAP İKİNCİ KEZ İHALEYE ÇIKTI

İstanbul Kayabaşı 5. Etap arsa ihalesini ‘bölgedeki emlak fiyatlarını yükselttiği’ gerekçesiyle önceki ay iptal eden Emlak Konut GYO, dün aynı arsa için düzenlediği ihalenin sonuç oturumunda daha yüksek fiyatla karşılaştı.


Haberin devamını okumak için tıklayınız...