Google'da Tony Fadel istifa etti!

Alphabet Nest'in kurucusu ve olayların adamı Tony Fadel, CEO'luk görevinden ayrıldı. Mart ayında çalışanlar ve iştiraki Dropcam'in kurucusuyla yaşananlar, Fadel'in kellesine mal oldu!

Google'da Tony Fadel istifa etti!
paralimani.com EKONOMİ SERVİSİ

Google'da istifa şoku yaşanıyor. Apple iPod'un mucidi olarak da tanınan Tony Fadel, kurucusu olduğu ve bir süre önce Google tarafından satın alınarak ismi Alphabet Nest olarak değiştirilen Google'ın Ev Otomasyonu Birimi'nin başından ayrıldığını açıkladı.
Her ne kadar Fadel istifa sebebini açıklamasa da Alphabet'in finansal kısıtlamalarıyla mücadele eden Fadel'in grup içerisinde çalışan desteğini arkasına alamaması nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtiliyor. Nest'in internet sitesinden istifasını duyuran Fadel, bundan sonra Alphabet'e ve Google'ın patronu Lary Page'e danışmanlık hizmeti vereceğini belirtti.

Nest'te Fadel'in yerine geçen isim ise jet hızıyla açıklandı: Marwan Fawaz. Fawaz, Google'ın geçtiğimiz yıllarda satın aldığı telefon üreticisi Motorola'nın Ev biriminin başında bulunuyordu.

Google 2014 yılında, Fadel'in yarattığı ve internet üzerinden kontrol edilebilen ev aletleri geliştiren Nest'i 3.2 milyar dolar bedelle satın almıştı. Bu satın almadan çok kısa bir süre sonra da Alphabet çatısı altına alınan Nest, internet bağlantılı güvenlik kameraları üreticisi Dropcam'i 555 milyon dolar bedelle bünyesine katmıştı.

FADEL'E KIZAN ÇALIŞANLAR NEST'TEN BİRBİRİ ARDINA İSTİFA ETTİ!
Mart ayında teknoloji dünyası Nest'te yaşanan bir depremle çalkalanmıştı. Ünlü teknoloji sitesi Teh Information, birçok yetenekli çalışanın Nest'ten birbiri ardına istifa ettiğini, istifa sebeplerinin ise Tony Fadel'in yönetim tarzına karşı çalışanlar arasında oluşan kızgınlık olduğun iddia etmişti.
Bundan çok kısa bir süre sonra da bu defa Dropcam'in kurucusu olan Greg Duffy ile Fadel arasında anlaşmazlıklar ayyuka çıkmış, Duffy tarafından kaleme alınan bir blog yazısında bu anlaşmazlıklar, "Şu andaki Nest yönetimiyle benim liderlik anlayışım arasında çok ciddi farklılıklar var' sözleriyle açığa çıkmıştı.