Google'dan Android için devrim gibi karar!

Google, mobil işletim sistemi Android'in kaderini belirleyebilecek bir devralmanın kıyısında. Google telefon üreticilerinin çok eleştirilen güncelleme politikalarına karşı ipleri eline alıyor.

Google'dan Android için devrim gibi karar!

Google, mobil işletim sistemi Android'in kaderini belirleyebilecek bir devralmanın kıyısında.

Edison Investment Research'ten Richard Windsor'e göre firma, telefon üreticilerinin yavaş güncellemelerden usandığı için yakın bir zamanda ipleri eline alarak donanım üreticilerini devre dışı bırakmaya hazırlanıyor.

Windsor'un The Register'da yer alan açıklamasına göre Android Marshmallow'daki bu "yavaştan almalar" Google'ın da Now on Tap gibi yeni ürünlerini tanıtmasına engel oluyor.

Dolayısıyla firma bu noktada harekete geçerek donanım yazılımlarının güncellemelerinde de insiyatif almaya karar verdi. Söz konusu güncellemeler şimdiye dek yalnızca cihaz üreticileri ve mobil operatörlerin sorumluluğundaydı.
Google'ın bu doğrultuda bütün bir Android'i Google Mobile Services (GMS) olarak bilinen hizmetler birimine taşıyarak işletim sistemin bütün kontrolünü eline alması bekleniyor. Windsor'a göre böyle bir hamle zaten Google'ın cihazlar tarafında devam eden parçalı ve gecikmeli güncelleme sürecine kesin bir çözüm bulmasının tek yolu.

Teknoloji devinin bu hamlesinin sonucunda, bir Android telefonunun artık tıpkı iOS ya da Windows 10'da olduğu gibi, cihaz üreticilerine herhangi bir değişiklik yapma şansı vermeyeceğini söyleyebiliriz.