Google'ın patronu Larry Page uçan otomobil yapıyor!

İşte Google'ın patronu Larry Page'in çok gizli yatırımı!

Google'ın patronu Larry Page uçan otomobil yapıyor!
GoogleIn patronu Larry Page’in çok gizli projesi, bir yatırımı olduğu ortaya çıktı. Google sürücüsüz elektrikli araba üretiminde hayli yol almış olmasına rağmen sürücüsüz arabalar piyasaya çıkmadan Page yeni bir uçan araba projesi üzerine çalışmaya başladı bile.
Page, çok gizli tuttuğu ve 100 milyon dolar yatırım yaparak 150 kişiyi çalıştırdığı Zee.Aero adlı şirketinde “uçan araba”nın prototipini ürettirmeyi başarmış. Bu model, Google’ın merkezi ve laboratuvarının bulunduğu yere çok yakın olan Mountain View’de tutuluyor.
Katlanabilir olma özelliğiyle çok dar alanlara park edilebilir bu arabalar harekete geçildiğinde dikey olarak kalkacaklar ve bir uçak gibi hedeflerine gidecekler.

DİKEY İNİŞ KALKIŞ YAPABİLEN HAVA ARACI PATENTİNİ ALMIŞ!
Page'in destek verdiği iki şirketten biri olan Zee.Aero'ya kurulduğu 2010 yılından bu yana yardım sağladığı, diğer şirket Kitty Hawk ile ilişkisinin ise geçtiğimiz yıl başladığı belirtildi. Google kurucusunun söz konusu şirketlerle olan ilişkisinin kişisel düzeyde olduğu ve Google ile bir ilgisinin olmadığı vurgulanırken, Page'in bu şirketlerden birinin genel merkezinde bir ofisinin olduğu ve söz konusu şirkette çalışanlar tarafından "Yukarıdaki Adam" tamlamasının İngilizce kısaltması olan GUS takma ismiyle anıldığı ifade edildi.

Zee.Aero, 2012'de dikey iniş ve kalkış gerçekleştirebilen hava aracı tasarımının patentini almıştı. Patent başvurusunda söz konusu tasarımın "güvenli, sessiz, kolay kontrol edilebilen, verimli ve kompakt" bir hava aracına dönüşebileceği belirtilmişti.Larry Page'in yeni gözdesi Kitty Hawk'un uçan otomobil tasarımının ise "Dev bir dört pervaneli insansız hava aracı"na benzediği konuşuluyor. Kitty Hawk'un kadrosunun bir kısmını daha önce AeroVelo'da çalışan mühendisler oluşturuyor. AeroVelo, 2013'te ürettiği insan gücüyle çalışan ve bir dakikadan fazla havada kalabilen helikopteriyle 250 bin dolarlık Sikorsky Ödülü'nü kazanmıştı.