İlk Rus kafilesi Antalya'da

8 aylık aradan sonra Antalya Havalimanı'na ilk toplu Rus kafilesi iniş yaptı

İlk Rus kafilesi Antalya'da

Moskova-Antalya seferini gerçekleştiren Rossiya Airlines'ın FV 5859 sefer numaralı Boeing 737-800 uçağı, 189 yolcusuyla Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminaline geldi. Uzun bir aradan sonra gelen ilk Rus turist kafilesi, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Antalya DHMİ Baş Müdürü Osman Serdar ve ICF Airports Antalya Havalimanı yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı.

Pasaport bölümünde Rus konuklar için kokteyl düzenlendi. Kokteylin ardından pasaport işlemlerini tamamlayan turistler, daha sonra kendilerini tatil yapacakları yerlere taşıyacak araçlara binerek havalimanından ayrıldı.

Rus turist

HENÜZ CHARTER İÇİN İZİN ÇIKMADI

Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekleşen uçuşun charter olmadığına dikkati çekti. Uçuşun daha önceden izin alınmış tur paketi satışı kapsamında gerçekleştiğine değinen Yavuz, "Charter, biliyorsunuz tur firmasının kiraladığı uçaklar oluyor. Bu, normal havayolu firmasının uçağı. Tamamı tur paketi almış turistlerden oluştuğu için 'charter görünümlü tarifeli uçuş' diyelim. Çünkü henüz charter için izin çıkmadı Rusya devletinden havayolu firmalarına." dedi.

Rus turistler

DHMİ Baş Müdürü Osman Serdar da Rus turistleri coşkuyla karşıladıklarını ve gelen Rus konuklara güzel bir intiba vermek istediklerini dile getirdi.

Rus turist Irina Sergeva, daha önce de tatilini Türkiye'de geçirdiğini, bu yıl yine Antalya'ya geldiğini ifade etti. Antalya'nın doğasını, denizini çok sevdiğini ve onun için sürekli kente geldiğini belirten Sergeva, "İki ülke arasındaki olumlu gelişmeler bizi de mutlu etti." diye konuştu. Yana Vid ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve ilk kez Antalya'da tatil yapacağını ifade ederek, heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Rus turistler Antalya'da

Sergi Baykov, 10 yıldır düzenli olarak Türkiye'de tatil yaptığını bildirdi. Baykov, "Her gelişimde çok mutlu oluyorum. İki ülke arasında olumlu gelişmeler yaşanıyor." dedi.

Rus turistler Türkiye'de

Türkiye Rus turistler