İstanbul'da burada ev alan yaşadı

2018 yılında diğer etaplarının da faaliyete geçmesi beklenen metro hattı ile Anadolu Yakasında ikamet edenlerin Üsküdar’a ulaşımları sağlanarak Avrupa Yakasına geçişlerinde kolaylık sağlanacak

İstanbul'da burada ev alan yaşadı

İlk sürücüsüz metro hattı açılıyor, metronun geçtiği bölgelerde bulunan evler değerleniyor. 16 istasyonun bulunduğu Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy - Sancaktepe metro hattının ilk etabı hizmete girmeden öncesinde bu bölgede bulunan evlerin metrekare fiyatlarında artışlar başladı.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe bölgelerinden geçen yeni metro hattının gayrimenkul piyasasına etkilerini anlatırken, "Hattın, Üsküdar Marmaray istasyonu ve Altunizade metrobüs istasyonu ile bağlantısının sağlanması ile Anadolu ve Avrupa Yakaları arasındaki ulaşıma da alternatif doğmuş olacak. 2018 yılında diğer etaplarının da faaliyete geçmesi beklenen hat ile Anadolu Yakasında ikamet edenlerin Üsküdar’a ulaşımları sağlanarak Avrupa Yakasına geçişlerinde kolaylık sağlanacak" dedi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK
Bölgedeki trafik yoğunluğunun azalacağını söyleyen Maya, "Üsküdar Ümraniye Sancaktepe bölgelerinden geçen hat ile özellikle ofis fonksiyonlarının yoğun olduğu Altunizade ve Ümraniye bölgesindeki konut talebinin artacağı düşünülüyor. Bu bölgelerde çalışan beyaz yakalıların konut tercihini güzergah üzerinde yapabilme imkanı doğdu. Ümraniye bölgesinde çalışan bir kişinin konut alımında ilk tercihi Ümraniye ve çevresi iken metro hattının tamamlanması ile birlikte Çekmeköy, Sancaktepe’ye kadar uzanabilecek" şeklinde konuştu.

SON ÜÇ YILDIR FİYATLAR ARTTI
"2012 yılı Mart ayında metro hattı çalışmalarının başlaması ve geçtiğimiz yıllarda Marmaray ve Avrasya Tüneli ile ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi ile hat güzergahı konut geliştiricilerinin de tercih ettiği bölge haline gelmişti" diyen Maya, "Metro hattı güzergahında incelemeler yapıldığında beklentiler ile birlikte, son üç yılda konut fiyatlarında ortalama % 60 - %70 civarında artışlar yaşandığı görülüyor" şeklinde konuştu.

İstanbul'da burada ev alan yaşadı - Resim : 1