İstanbul’un En Uygun Semtlerinden Esenyurt’ta Güncel Satılık Daire Fiyatları Ne Kadar?

Türkiye ortalamasına bakıldığında İstanbul, konut fiyatlarındaki yüksek rakamlarla dikkat çekiyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre İstanbul satılık daire fiyatları ortalaması 385 bin 997 TL civarında.

İstanbul’un En Uygun Semtlerinden Esenyurt’ta Güncel Satılık Daire Fiyatları Ne Kadar?

100 metrekarelik evler için geçerli olan fiyatlar minimum 289 bin 498 TL ile maksimum 482 bin 496 TL arasında seyrediyor. Ülkenin diğer şehirlerine oranla bu fiyatlar biraz yüksek ancak siz uygun fiyatlı daire almak istiyorsanız; İstanbul’un merkezine biraz mesafesi olan ilçeleri değerlendirmelisiniz. Bu bölgelerde daha cazip ve uygun fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Uygun fiyatlı daire seçeneklerini barındıran ilçelerden biri, İstanbul'un son zamanlarda sürekli gelişme gösteren yerleri arasında yerini alan Esenyurt.

Esenyurt Konut Projeleri Yatırımcıları Kendine Çekiyor!
Son yıllarda özellikle geliştirilen konut projeleri ile Esenyurt, dikkat çeken ilçelerden biri haline geldi. Esenyurt konut projeleri, satılık daire alternatiflerinin de artmasını sağladı. Uzman yardımı ile yapılacak araştırmalar sayesinde burada her bütçeye uygun satılık daire bulabilmek mümkün.
Zingat.com Bölge Raporu verilerinden aldığımız rakamlara göre; Esenyurt’tan satılık daire aldığınızda ve kiraya verdiğinizde; daire ortalama olarak 16 yıl içerisinde kendini amorti edebiliyor. Bu da bölgeye yatırım yapma oranını artıyor ve yatırımcıları da bölgeye davet ediyor. Bölge modern bir mimari konusunda giderek kendini geliştirirken yatırım amaçlı satılık daire arayan pek çok kişinin de dikkatini çekiyor.

Esenyurt Satılık Daire Arayanlara Uygun Fiyatlar Sunuyor
Esenyurt’ta bir üniversitenin bulunması satılık daire seçenekleri içerisinde 1+1 ya da stüdyo tipi evlerin bulunmasına da olanak tanıyor. Bunun yanı sıra kullanım ya da yatırım amacına göre Esenyurt satılık daire seçenekleri arasında 2+1, 3+1 hatta 4+1 evler de bulunuyor.
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Esenyurt satılık ev ortalamaları 192 bin TL civarında. Fiyatlar 144 bin TL’den başlıyor 240 bin TL’ye kadar uzanıyor. 100 metrekarelik daireler için geçerli olan fiyatlarda evin lokasyonu da belirleyici oluyor.

Esenyurt'ta Ulaşım Şimdilik Sınırlı Olsa da Metro Projesi Umut Verici
Esenyurt’ta ulaşım imkanlarının sınırlı olduğunun altını çizmeliyiz. 2019’da metro projesinin tamamlanacağına dair açıklamalar mevcut olsa da; şimdilik çift otobüslerle daha çok ulaşım sağlanıyor.

Esenyurt genç nüfusun yoğunlukta olduğu bir ilçe olması sebebi ile kültürel aktivitelerde yoğunluk kazanıyor. İlçe Beylikdüzü, Avcılar ve Büyükçekmece gibi İstanbul'un gözde ilçelerine yakınlığı ile biliniyor. Bu da kültürel ve sosyal faaliyet seçeneklerini arttırıyor. Ayrıca şehrin en hareketli AVM'leri de ilçenin etrafında bulunuyor. Ulaşım seçeneklerinin de fazla olması bu imkanlardan yararlanmanın önünü açıyor.