Pay Pal Türkiye'den çekilince rakibi fırsatı kaçırmadı!

PayPal'ın Türkiye'den çekilme kararının ardından bir diğer finans teknolojisi devi Stripe'ın patronu, Türkiye operasyonlarına devam ettiğini söyleyerek "Paypal gittiyse ben buradayım" tweetleri atmaya başladı! Hem de Türkçe!..

Pay Pal Türkiye'den çekilince rakibi fırsatı kaçırmadı!

Dünyaca ünlü finans teknolojileri platformu PayPal'ın Türkiye pazarından çekildiğini açıklamasının ardından PayPal kullananların kafasındaki, "Peki şimdi biz ne yapacağız" sorusuna ilginçtir, PayPal'ın rakibinden zekice bir yanıt geldi.
PayPal'ın çekilmesinin ardından Türkiye oluşan kafa karışıklığından faydalanmakta gecikmeyen Stripe Atlas kurucu ortağı ve CEO'su Patrick Collison, Türkçe tweetler atmaya başladı.

Collison'ın tweetlerinde, PayPal'ın Türkiye'den çekilmesinin ardından Atlas ürününün Türk kullanıcılardan yoğun ilgi görmeye başladığı belirtiliyor ve iletişim için izlenmesi gereken yöntemler anlatılıyordu.

Geçtiğimiz hafta hatırlanacağı üzere PayPal, BDDK'dan lisans alınamaması nedeniyle Türkiye pazarındaki faaliyetlerini durdurduğunu, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla dıuyurmuştu.
Bu kararın ardından Türkiye'de faaliyet gösteren birçok küçük ölçekli ihracat yapan firma, PayPal hesaplarının ne olacağı ve bundan sonra işlerini nasıl yürüteceğinin derdine düşmüştü.

STRIPE CEO'SUNDAN ARDARDA 4 TÜRKÇE TWEET!
PayPal'a alternatif arayan şirketler ve Türkiye'den kullanıcılar, birçok Türk girişimiyle iletişime geçmişti. Fakat tartışmasız en büyük hamle, PayPal'in dünyadaki en büyük rakibi olan Stripe Atlas'ın CEO'sundan geldi.

İşte Stripe Atlas CEO'su Patrick Collison'ın attığı o Türkçe tweetler:

Patrick Collison ‏@patrickc 1 Haz
1/ PayPal'in Turkiye pazarindan cekilmesinden sonra Turkiye'deki startup'lardan Atlas'a yuksek ilgi gorduk.

2/ Daha once soranlar icin: Atlas tum dunyadan ve Turkiye'den startup'lari kabul etmekte.

3/ Son gelismelerden dolayi, Turkiye'den basvuran startup'larin bir coguna Atlas davetiyesi gondermeye calisacagiz.

Patrick Collison ‏@patrickc 1 Haz
4/ Bu konudaki sorulariniz icin bize atlas@stripe.com 'dan ulasabilirsiniz.


TÜRKİYE'DE PAYPAL KULLANANLAR BUNDAN SONRA NE YAPACAK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!